ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Πιο ισχυρός ο επικοινωνιακός άνεμος

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Μας τα πήρε όλα. Και σκεπές. Και άλλα υλικά αντικείμενα. Αυτός, όμως, που μας τα έχει πάρει όλα, είναι ο άλλος άνεμος. Των γεγονότων που ζούμε και των γεγονότων που κατασκευάζουμε. Και το ερώτημα είναι: Γιατί; Υπάρχει απάντηση. Κυριαρχούν όλα τα επικοινωνιακά στοιχεία που επιλέγει η κυβέρνηση.

Πρώτο παράδειγμα. Συζητάμε για το «Μακεδονικό», χωρίς να έχουν αφήσει ίχνη οι προτάσεις και το σκεπτικό των γειτόνων.
Και από την άλλη κατασκευάζουμε καβγάδες, για θέματα που δεν έχουν οριστικοποιηθεί ως αντικείμενο συζητήσεων και διαπραγματεύσεων.

Το χειρότερο απ’ όλα; Αλλάζουμε φίλους και εχθρούς. Ο φίλος της πρώτης μέρας γίνεται εχθρός της επόμενης. Και ο τελευταίος αυτός εχθρός ξαναγυρνά στα σαλόνια μας. Τον χαϊδεύουμε. Τον κογιονάρουμε. Τον φλερτάρουμε. Και του λέμε χωρίς ντροπή, πως είναι σπουδαίος φίλος.
Θέλετε παράδειγμα γι’ αυτό; Όταν πριν από λίγες μέρες η Εκκλησία της Ελλάδας έβγαλε ανακοίνωση, με την οποία εξωτερικεύει το ενδιαφέρον της για την Εκκλησία των Σκοπίων, για το με ποιούς θα πάει ή και με ποιούς θα αντιπαρατεθεί, η κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου έσπευσαν να την καταγγείλουν, ότι, δήθεν, συμπορεύεται με τη Χρυσή Αυγή. Και ορισμένα φιλικά προς αυτήν έντυπα χαρακτήρισαν την Ελλαδική Εκκλησία περίπου ως φασιστική και ναζιστική. Χθες με την ίδια άνεση που εκτοξεύτηκαν οι ύβρεις, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε τον Αρχιεπίσκοπο, για να τον ενημερώσει σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Άλλο και τούτο. Δηλαδή, προτού ενημερώσει τους αρχηγούς των σπουδαιότερων ελληνικών κομμάτων(!), ο καθημερινά υβριστής συμπεριφέρθηκε ως υποκριτικά ευσεβής!
Είναι σαφή τα κίνητρά του. Κατανόησε, έστω και αργά, ότι αυτή η ανοίκεια επίθεσή του κατά της Εκκλησίας, δεν τον ωφέλησε καθόλου. Ούτε καν ανάμεσα στους διαχρονικούς φίλους και οπαδούς του.
Ειλικρινά δεν ξέρω αν οι διάφοροι υπεύθυνοι του Μαξίμου έχουν συνείδηση των συνεπειών αυτής της αντιφατικής και αμετροεπούς συμπεριφοράς των. Ακόμα και αν δεν τους ενδιαφέρουν οι αντιδράσεις της ελληνικής κοινής γνώμης. Ακόμα και αν εμπιστεύονται τόσο πολύ τις δικές τους δυνάμεις για να παραπλανήσουν την ελληνική γνώμη, δεν σκέπτονται και δεν υπολογίζουν ότι αυτό είναι εξαιρετικά δυσμενές και δύσκολο όταν αναφερόμαστε στη διεθνή κοινή γνώμη;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 19.01.2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών