Η MYTILINEOS ξανά στο πλευρό των νέων μηχανικών



https://www.protergia.gr/sites/all/themes/protergia_bootstrap/images/footer/mytilineos-logo.png
Για 3η χρονιά το πρόγραμμα ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗ ΠΡΑΞΗ

Την πάγια προσήλωση στην καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας και της ανάσχεσης του braindrain, του ανησυχητικού φαινομένου της φυγής νέων και
καταρτισμένων επιστημόνων στο εξωτερικό, αποδεικνύει για ακόμα μία φορά η MYTILINEOSμε την έναρξη του τρίτου κατά σειρά προγράμματος ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ.
Μέσω 12μηνης έμμισθης πρακτικής εκπαίδευσης, νέες και νέοι μηχανικοί θα μπορούν να εργασθούν σε πραγματικές συνθήκες, στις εγκαταστάσεις της ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ της ΕΛΛΑΔΟΣ, του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε νέους και ταλαντούχους μηχανικούς να αποκτήσουν προϋπηρεσία και τεχνογνωσία, σε ένα απαιτητικό περιβάλλον, με ρεαλιστικούς όρους και συμμετοχή σε σύνθετα και απαιτητικά έργα, σε μία από τις μεγαλύτερες και πιο ανταγωνιστικές μονάδες στην Ευρώπη. 
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας ή του εξωτερικού με πτυχίο αναγνωρισμένοαπό το ΔΟΑΤΑΠ και συγκεκριμένα με ειδικότητα Μηχανολόγου, Ηλεκτρολόγου, Χημικού, Μεταλλειολόγου/Μεταλλουργού και Αρχιτέκτονα. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν άριστη γνώση της ελληνικής και αγγλικής γλώσσας, καθώς και γνώση χρήσης Η/Υ. Επιθυμητά να διαθέτουν αναγνωρισμένο μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ενώ θα εξεταστούν και οι υποψήφιοι εκείνοι με την περιορισμένη εργασιακή εμπειρία.
Ο Τομέας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS προσφέρει– όπως και στα προηγούμενα προγράμματα – τη δυνατότητα δωρεάν διαμονής στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας για τη διάρκεια τηςπρακτικής αυτής εκπαίδευσης.
Το πρόγραμμα ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ,εντάσσεται στις δεσμεύσεις της MYTILINEOS ως υποστηρικτή (initiator) του προγράμματος GEFYRA (Greek Enterprises For Youth ReinforcementAcceleration) του CSR Hellas (https://www.csrhellas.net/initiative/init-gefyra/), στο πλαίσιο των στόχων 4 και 8 των SDGs των Ηνωμένων Εθνών.
Οι δύο προηγούμενες εφαρμογές του προγράμματος στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία, καθώς το σύνολο των μηχανικών που συμμετείχαν, βρήκαν δουλειά σε λιγότερο από τρεις μήνες, ενώ μέρος αυτών εντάχθηκαν στο δυναμικό του Τομέα Μεταλλουργίας της MYTILINEOS, καλύπτοντας οργανικές θέσεις.
Σύμφωνα με την ανάλυση της κοινωνικής αξίας του προγράμματος MHXANIKOI ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ, που υλοποιήθηκε μέσω της διεθνούς μεθοδολογίας Social Return On Investment (SROI), πρωτοβουλία που αποτελεί καινοτομία και πρωτοπορία στο χώρο της βιομηχανίας, η συνολική επένδυση παρήγαγε  κοινωνική αξία με δείκτη απόδοσης SROI ίσο με  4,24:1.  Αυτό σημαίνει πως για κάθε 1 ευρώ που επενδύθηκε στο πρόγραμμα ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ παρήχθησαν 4,24 ευρώ κοινωνικής αξίας, αποτυπώνοντας πλήρως το σύνολο των πλεονεκτημάτων που έχουν τέτοιες δράσεις συμβάλλοντας σε μία κοινωνία που δίνει ίσες ευκαιρίες, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου περιβάλλοντος.
Για τους ωφελούμενους νέους Μηχανικούς, οι σημαντικότερες αλλαγές ήταν η εύρεση εργασίας μετά το πέρας του προγράμματος, η βελτίωση των επαγγελματικών δεξιοτήτων τους, η απόκτηση γνώσης σχετικά με την λειτουργία ενός σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος, η απόκτηση τεχνογνωσίας, ενώ ταυτόχρονα χάρη στο πρόγραμμα αισθάνονται μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον.
Ο Τομέας Μεταλλουργίας της MYTILINEOS απέκτησε νέα και ικανά στελέχη αλλά και τεχνογνωσία στη διαχείριση αντίστοιχων τέτοιων προγραμμάτων, καθώς και οφέλη ως προς την ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού και τον εμπλουτισμό με νέες ιδέες.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν βιογραφικά στο e-mail hr@alhellas.gr με τίτλο «ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΙΙΙ» έως τις 12 Ιανουαρίου 2018. Αναλυτικά, στην ιστοσελίδα: http://engineersinaction.mytilineos.gr/

 Αθήνα, Ελλάδα - 11Δεκεμβρίου, 2017 –

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:
κα. Αντιγόνη Φάκου: Γραφείο Τύπου ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Tel. 210-6877346 | Fax 210-6877400 | E-mail: Antigoni.Fakou@mytilineos.gr .

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε.
H Εταιρεία ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ κατέχει ηγετική θέση στους τομείς Μεταλλουργίας, Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. Ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1990, είναι εταιρία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με ενοποιημένο κύκλο εργασιών που ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ και απασχολεί περισσότερους από 2.700 άμεσους και έμμεσους εργαζόμενους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της Εταιρείας στη διεύθυνση www.mytilineos.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών