ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Είναι ο Τσίπρας απατεώνας;

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας είπε κάτι το εξαιρετικά οδυνηρό για τον πρωθυπουργό της χώρας: «Ο Αλέξης Τσίπρας εξελίσσεται σε πολιτικό απατεώνα». Βαριά η φράση και ο χαρακτηρισμός. Και όταν βγαίνει από το στόμα του
εκπροσώπου της παραδοσιακής Αριστεράς ο χαρακτηρισμός αυτός, αποκτά πολύ βαθύτερες διαστάσεις. Ο ίδιος, άλλωστε, ο Δημήτρης Κουτσούμπας δεν έχει διακριθεί στο παρελθόν για ενδεχόμενη αμετροέπειά του. Το αντίθετο μάλιστα. Πέρα από αυτά ανακύπτει ερώτημα όχι μόνο ανάμεσα στους οπαδούς του ΚΚΕ. Τι είναι, πράγματι, ο Τσίπρας; Κάποιοι άλλοι, όχι όμως στο υψηλό επίπεδο του Δημήτρη Κουτσούμπα, έχουν αποφύγει αυτόν τον χαρακτηρισμό για τον Αλέξη Τσίπρα. Δημοσιογράφοι και άλλοι δημοσιολογούντες τον έχουν εκστομίσει, βέβαια. Οι πολιτικοί αρχηγοί, όμως, τον έχουν αποφύγει.
Τι τελικά είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Απάτες έχουν διαπράξει και άλλοι πολιτικοί. Σε αυταπάτες έχουν περιπέσει κι άλλοι πολιτικοί. Ως επιθετικός προσδιορισμός έχει χρησιμοποιηθεί, στο παρελθόν. Όχι όμως κατάμουτρα. Τη φράση «απατηλά λόγια» την έχουμε ακούσει πολλές φορές σαν απάντηση ή σαν άμυνα στα λόγια του Αλέξη Τσίπρα.
Απατεώνας; Δύσκολα μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό για οποιοδήποτε συμπολίτη μας. Ακόμα και για κείνον που αποδεδειγμένα και με δικαστική βούλα έχει διαπράξει μια απάτη. Μήπως τελικά διέπραξε λάθος ο Δημήτρης Κουτσούμπας; Και… μήπως πρέπει να καταλογίσουμε στον Δημήτρη Κουτσούμπα αμετροέπεια;
Για να βάλουμε τα πράγματα στη σειρά.
Ό,τι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε το Σεπτέμβριο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν πραγματοποιήθηκε. Διέθεσε κάπου 200 εκατομμύρια για αδύναμες περιπτώσεις συμπολιτών μας. Αλλά μέχρι εκεί. Τα 12 δισεκατομμύρια που είχε υποσχεθεί έμειναν σαν κούφια λόγια. Μηδέν. Ό,τι υποσχέθηκε στις εκλογές του Γενάρη του 2015 δεν ίσχυσε ποτέ. Ουσιαστικά δεν το επιδίωξε. Και έπραξε το ακριβώς αντίθετο.
Ό,τι υποσχέθηκε για το δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015 δεν το τήρησε. Ενέπαιξε τον ελληνικό λαό και έπραξε το αντίθετο από τη λαϊκή εντολή.
Ό,τι υποσχέθηκε το Σεπτέμβριο του 2015 ούτε αυτό τήρησε. Έπαιξε και πράττει το ακριβώς αντίθετο. Κακώς διαχειριστής του τρίτου μνημονίου. Με εντελώς αντίθετα τα κίνητρα από όσα έχει υποσχεθεί στους ξένους και εταίρους μας. Ό,τι υποσχέθηκε στο τέταρτο μνημόνιο του Μαίου 2016 το παραβίασε. Με εξαίρεση την ταξική του πολιτική. Για να εξοντώσει τη μεσαία τάξη.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα 18.12.17


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών