Εφάπαξ επίδομα 400€ σε ανέργους -Τι διευκρινίζει η Αχτσιόγλου



Η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου μιλώντας στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Πάμε Αλλιώς», διευκρίνισε ότι το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης θα δοθεί σε σε νέους άνεργους εγγεγραμμένους στον ΟΑΕΔ μέχρι και τον Οκτώβριο του 2017, μη επιδοτούμενοι, ηλικίας 18-24 ετών.

Το ποσό θα ανέρχεται σε 400 ευρώ και θα διανεμηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου. Συνολικά το ποσό θα ξεπεράσει 20 εκατ. ευρώ. Οι νέοι και οι νέες θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση, θα δώσουν δηλαδή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ, μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου.
Η ηλικία αυτή αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Στις ηλικίες 18-24 ετών καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, ενώ οι νέοι αυτοί δεν λαμβάνουν επίδομα από τον ΟΑΕΔ, γιατί δεν πληρούν τα κριτήρια που απαιτούνται δεδομένου ότι δεν έχουν εργαστεί ή έχουν εργαστεί ελάχιστα, διευκρίνισε η υπουργός.
«Αποδεικνύουμε εμπράκτως αυτό που η κυβέρνηση έχει επανειλημμένως πει, κάθε ευρώ που περισσεύει, κάθε δυνατότητα που μας δίνει η ελληνική οικονομία, θα την εξαντλούμε για την ενίσχυση των χαμηλότερων στρωμάτων», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου.
Επίσης, η υπουργός εξήγγειλε εντατικά, στοχευμένα προγράμματα για τη νεανική εργασία, υπενθυμίζοντας ότι αυτή είχε αγγίξει το 60% επί των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο αργότερα το υπουργείο, αναφέρεται :
Με απόφαση της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφης Αχτσιόγλου, θα χορηγηθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση, ύψους 400 ευρώ, σε κάθε εγγεγραμμένο στον ΟΑΕΔ, μη επιδοτούμενο άνεργο, ηλικίας 18 έως 24 ετών.
Προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι ο άνεργός να ήταν εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ την 31η Οκτωβρίου 2017 και να εξακολουθεί να διατηρεί την ιδιότητα του ανέργου έως σήμερα.
Οι δυνητικοί δικαιούχοι του Επιδόματος Νεανικής Αλληλεγγύης ανέρχονται σε περίπου 55.000 άτομα και για τη χορήγηση του ποσού έχει δεσμευθεί κονδύλι άνω των 20.000.000 ευρώ.
Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλουν αίτηση, αλλά μόνο να δηλώσουν/ επικαιροποιήσουν ηλεκτρονικά τα στοιχεία του τραπεζικού τους λογαριασμού (ΙΒΑΝ), το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017, κάνοντας χρήση της εφαρμογής στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ
http://www.oaed.gr/-/epikairopoiese-stoicheion-engegrammenon-anergon
Η πίστωση του ποσού στους λογαριασμούς των δικαιούχων θα γίνει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών