Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου




Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας διερευνήθηκε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 37 και 46 ετών.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children), που εδρεύει στις Η.Π.Α., σύμφωνα με τις οποίες δύο (2) χρήστες του διαδικτύου εντός της ελληνικής επικράτειας, απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και αντάλλαξαν δύο (2) αρχεία εικόνας με υλικό πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα στοιχεία αυτά τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, ενώ από την άμεση ψηφιακή – διαδικτυακή αστυνομική έρευνα που επακολούθησε, προέκυψε ότι τα επίμαχα ηλεκτρονικά ίχνη αντιστοιχούν σε συνδέσεις που είναι καταχωρημένες στους δύο ημεδαπούς.
Σε ταυτόχρονες έρευνες που πραγματοποιήθηκε την 8 Νοεμβρίου 2017 στις οικίες των δύο ημεδαπών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ταμπλέτα, τα οποία χειρίζονταν αποκλειστικά οι ίδιοι.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της έρευνας στην οικία του 37χρονου, διαπιστώθηκε η κατοχή και χρήση των επίμαχων προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, που χρησιμοποιήθηκαν για την αποστολή του υλικού στον 46χρονο, ενώ επιπλέον βρέθηκε πλήθος αρχείων υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, πράξεις για τις οποίες συνελήφθη ο 37χρονος εντός των ορίων του αυτοφώρου.
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών για την περαιτέρω εργαστηριακή τους εξέταση.
Ο 37χρονος, με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών και παραπέμφθηκε σε τακτικό Ανακριτή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
    Τηλεφωνικά: 111 88
    Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
    Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones): CYBERΚΙD
    Μέσω twitter: @CyberAlertGR


Αθήνα, 12 Νοεμβρίου 2017

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών