ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Παπατζηλίκια

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
 Η συζήτηση, που ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται. Με τίποτα ουσιαστικά καινούργιο, παραγωγικό και θετικό. Τα σκάνδαλα του Καμμένου έρχονται πρώτα. Και απορώ γιατί πολλοί ξαφνιάζονται με την αποκάλυψή τους. Γιατί να μην υπογράφει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμβάσεις με μεσάζοντες. Δεν είναι καλύτερο από το να συζητάς με ισοβίτες.

Μετά έρχονται οι πλειστηριασμοί. Ηλεκτρονικοί και άλλως πως. Θέλουν να ξεχάσουμε τα συνθήματά τους… «Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Από χθες αλλάξανε ρότα. Θα βγουν στον πλειστηριασμό τα σπίτια αυτών που είναι στρατηγικοί κακοπληρωτές. Και μια και όλοι ξέρουμε το νεόφερτο αυτό όρο, έχουν και κάτι άλλο για να το προσθέσουν. Τα σπίτια που θα παραδοθούν στις διαδικασίες των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών πρέπει να έχουν αντικειμενική αξία πάνω από 300.000 ευρώ. Ψάχνοντας δε βρήκαμε καμιά διάταξη, που να προβλέπει αυτή την κατοχύρωση υπέρ των ασθενέστερων. Και ποιός είναι κακοπληρωτής; Αυτό θα το ορίζουν αυθαίρετα οι μικροί και οι μεγάλοι τραπεζίτες.
Και μετά ήρθε ο μποναμάς. Λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Και λίγο πριν μάθουμε τα αποτελέσματα την εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2017. Δεν πειράζει! Λέτε να είναι αυτό το τελευταίο;
Ας πάμε αμέσως στην ουσία. Θα μοιράσουν σε 1,4 εκατομμύρια συμπολίτες μας κάπου 720 εκατ. Έτσι θα είναι. Αφού έτσι θέλουνε. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε και παραδείγματα, πως θα μοιραστεί αυτό το ποσό των 720 εκατομμυρίων ευρών.
Όλα τα παραδείγματα, μα όλα τα παραδείγματα, που ξαμόλησε ο πρωθυπουργός, ως διάγγελμα ενώπιον όλων των τηλεοράσεων, αφορούσαν μποναμάδες μέχρι και 800 ευρώ. Και ποτέ κάτω από 300.
Μα μπάστα. Απλή αριθμητική αποδεικνύει άλλη μια απάτη.
Αν μοιράσουμε τα 720 εκατομμύρια σε 1,4 εκατομμύρια συμπολίτες μα, τότε ο μέσος όρος δεν φτάνει ούτε για τα κατώτατο όριο του μποναμά. Απλή διαίρεση χρειάζεται. Να διαιρέσεις το 720 εκατομμύρια ευρώ δια του 1,4 εκατομμύρια συνανθρώπους μας.
Δε λέω. Όλα τα κόμματα πρέπει να ψηφίσουν τις νέες διατάξεις. Για να μη δώσουν σε κανέναν την ευκαιρία να διατυπώσει φαρμακερά σχόλια. Πάντως, δεν ισχύουν τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της συμπολίτευσης. Δεν θα πέσει άφθονο χρήμα στην αγορά. Για έναν απλό λόγο.
Ο κ. Τσακαλώτος και ο κ. Χουλιαράκης έχουν αφαιρέσει πολύ περισσότερο χρήμα από αυτό που μοιράζει ανέξοδα ο πρωθυπουργός.
Παπατζηλίκια. Λέτε να τρόμαξαν; Λέτε να ανησυχούν;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 15.11.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών