Σημαντικά έργα για το οδικό δίκτυο της Άμφισσας



http://www.2855.syzefxis.gov.gr/wp-content/uploads/2015/12/pste_logo_color_horizontal-300x154.png

Δύο έργα, συνολικού προϋπολογισμού 450.000 ευρώ, ξεκινούν στην Άμφισσα και αλλάζουν την εικόνα αλλά και τις συνθήκες στην κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού στο τμήμα Άμφισσας-Γραβιάς. Ένας δρόμος με πυκνή κυκλοφορία, κυρίως βαρέων οχημάτων, που έχει υποστεί σοβαρές φθορές από την παλαιότητα της κατασκευής του και τις καιρικές συνθήκες.

 http://www.fokidanews.gr/wp-content/uploads/exo-2.jpg
Οι συγκεκριμένες δομικές παρεμβάσεις εντάσσονται στην εφαρμογή του σχεδίου της αναβάθμισης του οδικού δικτύου ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας για την διευκόλυνση του εμπορίου και των καθημερινών μετακινήσεων των πολιτών, αλλά και την εξυπηρέτηση των επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Πρόκειται για τα έργα που συνδέονται με τη διαμόρφωση των συνθηκών για τις ασφαλείς μετακινήσεις, αλλά και με την αύξηση του τουρισμού.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν με στόχο την συντήρηση και την αποκατάσταση της ομαλής κυκλοφορίας στο οδόστρωμα και περιλαμβάνουν: κατασκευή ασφαλτόστρωσης μεταβλητού πάχους, κατασκευή ασφαλτικής ισοπεδωτικής στρώσης και αντιολισθηρής στρώσης και εργασίες διαγράμμισης.

«Βήμα στην αλλαγή των συνθηκών μετακίνησης στην Στερεά Ελλάδα» χαρακτήρισε τα συγκεκριμένα έργα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας μιλώντας για τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις και τόνισε ότι και με αυτά τα έργα συμπληρώνεται ακόμη ένα κομμάτι στον χάρτη του σύγχρονου οδικού δικτύου που έχει σχεδιάσει η Περιφέρεια για ολόκληρη τη Στερεά. «Είναι ένα παζλ παρεμβάσεων  στο οποίο καθημερινά συμπληρώνουμε κομμάτια για να αλλάξουμε ένα δίκτυο που είναι ταλαιπωρημένο και επικίνδυνο. Αυτά τα έργα συνδέονται άμεσα με όλες τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες μας για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, την πρόοδο της επιχειρηματικότητας και για την ασφάλεια των πολιτών» συμπλήρωσε ο κ.Μπακογιάννης.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών