ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Πίσω Γιάννη (Αλέξη!) τα καράβια»

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Έχουμε μπει για τα καλά σε μια παρατεταμένη άτυπη προεκλογική περίοδο. Ο πρωθυπουργός έβαλε τα επίσημά του και κόβει κορδέλες. Επισκέπτεται επιχειρηματίες και προσπαθεί να βρει το νήμα επαφής με τους νέους επιστήμονες.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μας δείχνει τ’ αφτιά του. Θέλει να μας αποδείξει ότι δεν του τα τράβηξαν εκεί που πήγε, στις Βρυξέλλες. Μας διαβάζει και κάποιες παραγράφους από το Κεφάλαιο του Μαρξ. Έτσι, για να αποδείξει, πρώτον ότι τον έχει διαβάσει. Και δεύτερον, ότι παραμένει μαρξιστής. Αν και είναι αυτός, που έχει διαπραγματευτεί και υπογράψει και Τρίτο και το Τέταρτο Μνημόνιο.
Αυτό δε σημαίνει ότι οπωσδήποτε θα διεξαχθούν εκλογές μέσα στο 2017. Όσο να ‘ναι δε θέλουν να αποχαιρετίσουν την εξουσία τόσο εύκολα. Αλλά, καλού – κακού, ας είναι έτοιμοι. Τα νομοσχέδια πέφτουν βροχή το ένα μετά το άλλο. Κάποια αποσύρονται κακήν – κακώς. Κάποια πηγαινοέρχονται. Αλλά αυτό το τσουνάμι των διατάξεων και των νόμων έχει παρεξηγηθεί. Ακόμα και από τους βουλευτές της συμπολίτευσης. Κανένας δεν τα διαβάζει. Κανένας δεν τα σχολιάζει. Πού και πού τσακωνόμαστε όλοι μαζί για κάτι, που δεν είναι η ουσία.
Να επανέλθουμε στις κορδέλες, που κόβει ο πρωθυπουργός μας. Ισχυρίζεται ότι όλες οι κορδέλες σ’ αυτόν οφείλονται. Για την ακρίβεια το αφήνει να εννοηθεί. Προχθές, όμως, ήρθε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υπενθύμισε (και σ’ αυτόν) ότι όλα τα έργα, που εγκαινιάζει, έχουν χρηματοδοτηθεί 100% από τους Θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ονομαστικά από τα διάφορα διαρθρωτικά ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο, μάλιστα, του σχεδίου αντιμετώπισης της δημοσιονομικής και οικονομικής κρίσης, που μαστίζει την Ελλάδα, από το 2008.
Τα πιο επικίνδυνα ψέματα είναι εκείνα, που υπονοούνται. Ή και οι μισές αλήθειες. Αυτό προσπαθεί ουσιαστικά ο Αλέξης Τσίπρας. Και νομίζει ότι θα τα καταφέρει. Του ‘χει γίνει, φαίνεται, μάθημα ότι τα χονδροειδή ψέματα τα πληρώνει κανείς. Ακριβά, μάλιστα. Γιατί δεν μπορεί εύκολα, ο οποιοσδήποτε να τα υπερασπιστεί. Και αν, μάλιστα, κάνεις τον «καμπόσο», τότε, στο τέλος, ζητάς και «συγνώμη». Και άντε να πείσεις μετά για την αξιοπιστία σου!
Στις πρώτες φάσεις κατάρρευσης όλων των υποσχέσεων, ο Αλέξης ξεκίνησε τις πρώτες μελοδραματικές εκμυστηρεύσεις: «Είχα αυταπάτες». Και οι περισσότεροι από μας κατάλαβαν: «Απάτες»! Όταν βγήκε στη διεθνή κοινή γνώμη, διαμαρτυρήθηκε: «Μπορείτε να πείτε ψεύτες αλλά όχι διεφθαρμένους».
Τελικά, πρέπει να το ‘χει καταλάβει. Έχει πρόβλημα αξιοπιστίας. Και μέσα. Και έξω.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών