ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο Αλέξης άλλαξε και τη γλώσσα του

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Διέπρεψε! Και χθες! Στη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας! Άλλαξε! Ακόμα και τη γλώσσα του! Ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος του νεοφιλελευθερισμού! Μερικές από τις παρατηρήσεις μας.
Η πρώτη. Αρκετοί χαρακτήρισαν την παραδοσιακή συνέντευξη του πρωθυπουργού (του κάθε πρωθυπουργού) ως «φιλικό μάτς». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος φρόντιζε να δίνει τον λόγο σε
δημοσιογράφους, που ήταν πρόθυμοι να υποβάλουν στημένες ερωτήσεις. Κατά κανόνα από τα κρατικά ΜΜΕ ή τον φιλικό προς την κυβέρνησή τους Τύπο. Έτσι νόμισαν ότι έφτιαξαν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Την ξανακοίταξα τη συνέντευξη από μαγνητοσκόπηση. Όντως ήταν «φιλικό ματς».
Η δεύτερη. Η χθεσινή συνέντευξη δεν είχε τίποτα από τον ενθουσιασμό του Αλέξη τον Σεπτέμβριο 2014. Τότε, έπρεπε να πείσει τους εκλογείς. Να τους παραπλανήσει. Να τους εξαπατήσει. Τότε, τους χάρισε τα πάντα. Στο τέλος, όμως, δεν τους έδωσε τίποτα. Και τους τα πήρε όλα!
Η τρίτη. Η χθεσινή συνέντευξη δεν είχε τίποτα από την επιχειρηματολογία του Σεπτεμβρίου 2015. Τότε, στο μέσον του προεκλογικού αγώνα, επιχείρησε και μάλλον έπεισε, ότι αυτός θα μπορούσε να διαχειριστεί το τρίτο μνημόνιο, που μόλις είχε υπογράψει. Και να το ακυρώσει στην εφαρμογή του.
Η τέταρτη. Η χθεσινή συνέντευξή του δεν είχε τίποτα από την αντίστοιχη του 2016. Τότε, επιχείρησε να κρύψει ότι τον Μάιο του 2016, είχε υπογράψει το τέταρτο μνημόνιο. Το πιο οδυνηρό από όλα.
Η πέμπτη. Ήταν προκλητικός. Και προς τα μέλη του κόμματός του. Και προς τον ελληνικό λαό. Χρησιμοποίησε μία γλώσσα, που δεν την ξέρει. Μιλούσε επί πολύ για πράγματα, που τα είχε, μέχρι χθες, σκληρά πολεμήσει. Και, όντως, προκάλεσε τον ελληνικό λαό. Σε δύο στρατηγικής σημασίας σημεία. Από τη μια, αποκάλεσε τον Πάνο Καμμένο κεντροδεξιό και εκφραστή της κεντροδεξιάς. Και από την άλλη, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ. Με το τελευταίο, επιβεβαίωσε ότι δεν ήταν ψεύτης μόνο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλά ήταν και παραμένει ψεύτης και ως πρωθυπουργός.
Η έκτη. Δήλωσε ότι είναι αυτονόητο ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα ταυτίζεται με τις επιλογές της κυβέρνησης. Προφανώς, δεν έχει καταλάβει το ρόλο της κεντρικής τράπεζας, της κάθε κεντρικής τράπεζας. Και, μάλιστα, μιας κεντρικής τράπεζας ενταγμένης στην ευρωζώνη. Κάτι κρύβει η συνεχιζόμενη επίθεση κατά του Στουρνάρα!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα, 11.09.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών