ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : O μίτος της Αριάδνης

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Οι μέρες του Αυγούστου τρέχουνε. Και όσο λιγοστεύουν, πιλαλάνε πιο γρήγορα. Με ένα εσωτερικό επιταχυντή.
Πρέπει να έχει μια ερμηνεία κι αυτό. Πού το αποδίδω; Περνάμε καλά. Απολαμβάνουμε τη θάλασσα
και τον ήλιο, χωρίς το ελάχιστο κόστος. Χαιρόμαστε τους φίλους και τα συναπαντήματα. Τελικά, όμως, δεν έχουμε γεγονότα. Ίσως-ίσως αυτά τα γεγονότα γεμίζουν το χρόνο μας και τον παρατείνουν. Μια άποψη κι αυτή!
Ας προλάβουμε, τουλάχιστον, να στοχαστούμε. Κοντά στο όνειρο και στο όραμα. Γιατί η υπόλοιπη χρονιά θα είναι δύσκολη. Για όλους. Και η επόμενη ακόμα δυσκολότερη.
Να το εξηγήσω.
Ο πρωθυπουργός θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη για τις ανάγκες της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Η ΔΕΘ είναι θεσμός, που οι πολιτικοί δεν επιτρέπεται να αγνοήσουν. Έχει πρόβλημα ο άνθρωπος. Κάτι ψιλολέει ο φιλικός προς αυτόν Τύπος. Κάτι μικροδωράκια σκαρφίζονται. Μερικά για τη νεολαία. Και κάτι άλλα για κάποιες ευπαθείς ομάδες.
Αλλά κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να τους λύσει. Ό,τι και να μας πει.
Δεν πρόκειται να λύσει το βασικό πρόβλημα της νεολαίας. Που δεν είναι άλλο από τις αρνητικές προοπτικές ανεύρεσης εργασίας. Δεν υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα για τα μορφωμένα παιδιά. Και οι νέοι θα φύγουν. Όσα ψέματα και να τους πει ο Αλέξης.
Να επαναλάβει τα χοντροκομμένα ψέματα του Σεπτέμβρη του 2014; Δύσκολο έως αδύνατο. Πρέπει να έχει αντιληφθεί, έστω και κλεισμένος στα ντουβάρια του Μεγάρου Μαξίμου, τον κίνδυνο της γελοιοποίησής του.
Να επιχειρήσει να μας πείσει ότι αυτός είναι ο καταλληλότερος διαχειριστής των μνημονίων που υπέγραψε και της τρίτης και πιθανά τέταρτης αξιολόγησης;
Δύσκολο εξαιρετικά. Ξέρουμε όλοι μας, και εμείς και οι ξένοι, πως στο τέλος τα υπογράφει όλα. Αφού προηγουμένως μας έχει εξυβρίσει. Όλους μας. Και εμάς! Και τους ξένους!
Τι του μένει, λοιπόν; Να πολώσει πάλι την πολιτική ζωή. Κατηγορώντας όλους για πράγματα που δεν έχει ο ίδιος κατανοήσει.
Κάποιους "μπόσικους" μέσα στις Αρχές και στις εξουσίες θα τους βρει.
Αλλά ας μη μας μιλήσει για την ηθική της Αριστεράς. Μέσα στα δυόμισι χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, πολλά σκάνδαλα έχουν βγει στην επιφάνεια. Και πολλά κυοφορούνται. Δεν είναι μόνο τα βοσκοτόπια. Ούτε οι περίεργες δουλειές του Σαββίδη. Η υπόθεση Καμμένου τελικά θα μπλέξει και τον ίδιο. Όπου να ’ναι η δικογραφία θα φτάσει στη Βουλή.
Και τότε θα μάθουμε πολλά.
Θα πάρουμε στα χέρια μας το... μίτο της Αριάδνης.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο 26.8.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών