ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο Αλέξης στήνει συνθήκες πόλωσης

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Είναι σαφές. Η κυβέρνηση επιδιώκει την πόλωση. Σε όλα τα μέτωπα. Στην Παιδεία. Στην Υγεία. Στη Δικαιοσύνη. Στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δε θέλει να άφησε τίποτε όρθιο. Όλα σε εμπόλεμη κατάσταση. Θέλει να κρατηθεί στην εξουσία. Και δυσκολεύεται πολύ από αυτό το «τσουνάμι» των
φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων. Ξέρει πολύ καλά πως αρκεί να υπάρξει μία φλόγα, ένα απλό προσάναμμα για να τιναχθεί ολόκληρη η κοινωνία στον αέρα. Στους δρόμους και στις πλατείες. Γι’ αυτό πολώνει τα πράγματα. Πόλωση στην παιδεία. Στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Διώχνει τα συμβούλια της διοίκησης, που από το 2011 παλεύουν μέσα από μύριες δυσκολίες να καταστήσουν τα πανεπιστήμιά μας διεθνώς ανταγωνιστικά. Με αποτέλεσμα θετικό. Αποτελούνται βεβαίως από Έλληνες του εξωτερικού, που έχουν διακριθεί στους ακαδημαϊκούς χώρους. Αυτή η κυβέρνηση δεν το αντέχει. Πόλωση στη γενική εκπαίδευση. Πόλωση και από το δημοτικό. Η κυβέρνηση δε θέλει να συνεχιστεί η παράδοση να κρατάνε τη σημαία όσοι παίρνουν τους καλύτερους βαθμούς. Δεν αρέσει στην κυβέρνηση η αριστεία. Θέλει η σημαία να είναι το αξεσουάρ μιας λοταρίας. Προφανώς αγνοεί τους κινδύνους από μια τέτοια λοταρία. Δεν θέλει και την προσευχή στα παιδιά του δημοτικού. Ξέρει πως μια τέτοια πρόταση συγκρούεται με το Σύνταγμα.
Γιατί το άρθρο 16 είναι πεντακάθαρο. Η παιδεία έχει ένα σκοπό. Την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης των παιδιών. Την ενοχλούν αυτές οι επιταγές του Συντάγματος. Για θυμηθείτε τον Αλέξη του 15μελούς! Όχι μόνο είναι ψεύτης. Είναι και υποκριτής. Θα τηρούσε, δήθεν, κάθε λέξη του Συντάγματος. Και δεν υπάρχει διάταξη του Συντάγματος που να μην έχει παραβιάσει. Ούτε μια ηθική αρχή που είναι παραδεκτή στην πολιτική αντιπαράθεση έχει σεβαστεί.
Πόλωση και στη Δικαιοσύνη. Υβρίζει. Επιτίθεται βάναυσα. Εκβιάζει. Φανερά και κάτω από το τραπέζι. Λασπολογεί. Παραπληροφορεί. Και όπου τον παίρνει και βρίσκει δικαστές με ελαστική συνείδηση, τους χρησιμοποιεί εναντίον των αντιπάλων. Πόλωση και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Επιχειρεί να εγκαταστήσει μονοπώλιο στην διανομή της διαφήμισης. Για να μπορεί και στο θέμα αυτό να εκβιάζει.
Ξεχνάει όμως ο Αλέξης του 15μελούς ένα ιστορικό νόμο. Για να συντηρείς την πόλωση χρειάζεσαι στρατά που δε διασπώνται. Και δε λιποτακτούν. Έχει μεγαλοστελέχη τριγύρω του. αλλά ο λαός που τον εγκαταλείπει ανέρχεται σε εκατοντάδες και χιλιάδες.
Θα τιμωρηθεί. Πολύ σκληρά.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο 05.08.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών