ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Θα… δικαιωθούμε!»

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Πρέπει να το ομολογήσω. Ο πρωθυπουργός δε μας αφήνει να βαρεθούμε. Αυτή τη φορά υπερέβη ακόμα και τον εαυτό του. Τί υποστήριξε, χθες, στη Βουλή; Πως αυτός και η κυβέρνησή του, κάποτε, θα δικαιωθούν!

Δεν ξέρω αν θα το πάρουν σοβαρά οι περισσότεροι συμπολίτες μας. Πάντως, αυτή τη στιγμή τον ακολουθούν όχι πάνω από το 15% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, οι περισσότερες από τις ψήφους που συνέλεξε ήταν της… αρπαχτής. Πότε με το διαβόητο «Πρόγραμμα Θεσσαλονίκης». Πότε με τη διαπραγμάτευση. Πότε κρατώντας ψηλά τη σημαία της «ηθικής της Αριστεράς».
Ας τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Το πρώτο εξάμηνο του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας κόστισε 100 δις ευρώ. Δηλαδή, πάνω από το μισό του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ). Και αυτό πια δεν αμφισβητείται από κανέναν. Ίσως, μόνο, ο Γιάνης Βαρουφάκης να επιχειρήσει να ψελλίσει κάτι. Αλλά αυτός έχασε και το ακροατήριό του. Kαι το κύρος του.
Τώρα, τί περιμένουμε από τον Τσίπρα; Να μην εμποδίζει την πλούσια ροή των τουριστών στην Ελλάδα. Μπορεί να περηφανεύεται γι’ αυτά τα αιφνιδιαστικά και ευχάριστα νούμερα, που καταγράφονται στα σύνορα. Όμως, γι’ αυτό το αποτέλεσμα η κυβέρνησή μας δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα.
Θα δικαιωθεί στην κοινωνική του πολιτική; Ο Τσίπρας και η παρέα του; Μάλλον μοιάζει ακατανόητο, ως ευχή και επιθυμία. Το Κοινωνικό Κράτος και η κοινωνική Δικαιοσύνη έχουν καταρρεύσει στα χρόνια του Τσίπρα. Η Υγεία έχει καταρρεύσει. Και η Παιδεία υπονομεύεται συνεχώς από τον κ. Γαβρόγλου. Δυστυχώς, πέσαμε στα βράχια των αριστερίστικων ιδεοληψιών.
Θα δικαιωθεί ο Τσίπρας και η παρέα του για την παρουσία της χώρας μας στην Ευρώπη; Και αυτό είναι δύσκολο. Οι Ευρωπαίοι θα μας θεωρούν ανυπόληπτους. Και τα χτυπήματα, στην πλάτη του Τσίπρα, δείχνουν κάτι πιο οδυνηρό. Φαίνεται, πως πρόκειται να ζητήσουν κι άλλες θυσίες από τους Έλληνες. Και Τσίπρας είναι πρόθυμος να τις αποδεχτεί.
Θα δικαιωθεί ο Τσίπρας μαζί με τους κολλητούς του, τον Τζανακόπουλο, τον Σκουρλέτη, τον Καμμένο και όλους αυτούς για τη συμπεριφορά τους, τη βαθύτατα περιφρονητική, απέναντι στους Θεσμούς; Αυτό είναι, εντελώς, αδύνατο. Χθες, απέρριψε την πρόταση σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την ανίερη συμπεριφορά του Καμμένου, απέναντι στη Δικαιοσύνη.
Ο Τσίπρας δεν έχει στηρίξει καμιά πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Όλα τα συγκαλύπτει! Όλα τα καλύπτει!

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη, 04.07.2017
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών