Συμβασιούχοι: Τσουνάμι απολύσεων –Ποιοι δήμαρχοι υπογράφουν σχετικές αποφάσεις

 
Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι απολύσεις των συμβασιούχων από τους δήμάρχους μετά την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την ρύθμιση Σκουρλέτη αλλά και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Έτσι, μετά το δήμαρχο Νεάπολης – Συκεών, και η συνάδελφός του στο δήμαρχο Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη, έσπευσε την Παρασκευή να υπογράψει τη διαπιστωτική πράξη για την απόλυση 35 συμβασιούχων –«παρατασιούχων».  Στην απόφαση γινεται επίκληση της απόφασης του Ε.Σ. αλλά και γνωμοδότησης της νομικής συμβούλου του δήμου.
Mε βάση τη ρύθμιση Σκουρλέτη, σε όσους δήμους δεν έχουν υποβάλει αίτημα για νέες προσλήψεις μόνιμων στην καθαριότητα, οι δήμαρχοι μπορούν να απολύουν τους συμβασιούχους.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως, επίσης, πριν τη δημοσίευση της ρύθμισης Σκουρλέτη σε ΦΕΚ, σε απολύσεις είχαν προχωρήσει οι δήμοι Ρόδου, Αλεξάνδρειας και Καρπάθου, ενώ υπό απόλυση βρίσκονται οι συμβασιούχοι και στο δήμο Ραφήνας – Πικερμίου.
Άλλωστε, και σε χθεσινές του δηλώσεις ο κ. Σκουρλέτης παραδέχθηκε ότι δεν θα προσληφθούν όλοι οι συμβασιούχοι –«παρατασιούχοι».
Να σημειωθεί ότι σήμερα οι απολύσεις συνεχίστηκαν στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηναίων, ενώ επιβεβαιώθηκε αυτές στο δήμο Ρόδου, και στο δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας, ο οποίος με ανακοίνωσή του διευκρινίζει, επίσης, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων.

 03/07/2017
 http://www.aftodioikisi.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών