ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο Αλέξης ως υποψήφιος Πρόεδρος του ΣΕΒ

Φωτογραφία του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ.
Καλεσμένος προσωπικά πήγα χθες στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. Πρώτος μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας. Δεύτερος ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax, μιας από τις πιο σημαντικές επενδυτικές – κερδοσκοπικές εταιρίες στον κόσμο, Prem Watsa. Και τελευταίος ο Πρόεδρος του ΣΕΒ, Γιώργος Φλέσσας.

Εθιμοτυπικά, τέλεια η σειρά των ομιλητών. Τα πιο πολλά χειροκροτήματα τα εισέπραξε ο Ινδός Prem Watsa. Ειδικά πριν ξεκινήσει την ανάγνωση ενός ανιαρού λόγου. Δεν μπόρεσα να μετρήσω και να συγκρίνω τα χειροκροτήματα ανάμεσα στον Αλέξη και στον Πρόεδρο του ΣΕΒ.
Μπορώ, όμως, να επισημάνω ότι και οι δυο ξεκίνησαν με την ίδια αναφορά σε ιστορικό γεγονός. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ιδρύθηκε το 1907. Δηλαδή, στο μέσον του διεθνούς οικονομικού ελέγχου που είχε επιβληθεί στην Ελλάδα μετά την μεγάλη πτώχευση του 1897. Και οι δυο προφανώς επιχειρήσαν να προσδώσουν στο γεγονός της ίδρυσης του ΣΕΒ έναν ξεχωριστό συμβολισμό. Ο ΣΕΒ αποτέλεσε ένα εναρκτήριο λάκτισμα στην προσπάθεια αντίδρασης της χώρας στο καθεστώς εποπτείας μετά την πτώχευση.
Μετά, βέβαια, διαφοροποιήθηκαν. Ο μεν Πρόεδρος του ΣΕΒ, αναφέρθηκε στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη. Ο δε Αλέξης, αναφέρθηκε στον Ελευθέριο Βενιζέλο και στην προσπάθεια μεταρρυθμίσεων που επιχείρησε ο Εθνάρχης.
Δεν ήμασταν λίγοι εκείνοι που προσέξαμε τον αυτοθαυμασμό του Αλέξη. Αυτός είναι ο δικός του «ρόλος». Να μας βγάλει από την κρίση της εποπτείας. Ή, με τα δικά του λόγια, από το καθεστώς της κατοχής των δανειστών.
Μέχρι σήμερα όλοι ξέραμε. Ο Αλέξης προσπαθούσε να μιμηθεί τον Ανδρέα Παπανδρέου. Στον λόγο του! Στην δομή του λόγου του! Στην εκφορά του λόγου του! Ακόμα και στο χρώμα της φωνής του!
Από εδώ και στο εξής ξέρουμε. Ο Αλέξης ακολουθεί τα βήματα του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου. Στις μεταρρυθμίσεις. Στην οικονομία και στην κοινωνία. Και μας υπόσχεται και άλλες μεταρρυθμίσεις.
Δεν πρόλαβε, βέβαια, να τα πει όλα χθες το βράδυ. Έχει μεγάλα σχέδια ο Αλέξης. Στο λόγο του υποσχέθηκε να επαναφέρει την φορολογία των επιχειρήσεων από 29 % σε 26 %. Ένα μέτρο που αυτός έχει επιβάλει.
Και μας μίλησε για το νέο του όραμα. Την μόνη καθαρή λύση. Να βγούμε στις αγορές! Καλός υποψήφιος για τον ΣΕΒ.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 01.06.2017



ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών