ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Πολιτικοί Versus Survivor

Φωτογραφία του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ.
Είχα την υπομονή. Να παρακολουθήσω τη συζήτηση στη Βουλή ολόκληρο το απόγευμα. Μέχρι το βράδυ. Αργά. Αντικείμενο της χθεσινής συζήτησης; Η αντιπαράθεση των πολιτικών αρχηγών γύρω από το μνημόνιο. Το 4ο! Μακάρι το τελευταίο! Μια ευχή χωρίς νεύρο. Και κάπου – κάπου χωρίς νόημα.

Η απογοήτευσή μου; Τεράστια. Πολύ φθηνές οι μεθοδεύσεις. Και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Μία ήταν χονδροειδής.
Είναι σαφές τι παίζει η Νέα Δημοκρατία με το ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να πάρουν πάνω τους ολόκληρο το πολιτικό παιχνίδι. Να απορροφήσουν τις θέσεις και τις αντιθέσεις.
Τι σκαρφίστηκαν εχθές; Να κάνουν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ο Κυριάκος και ο Αλέξης, τη συζήτηση πριν από το φοβερό τηλεπαιχνίδι «survivor» (γι’ αυτό και παρέκαμψαν τους άλλους αρχηγούς). Ήταν η σειρά της προέδρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά. Και όπως είναι το κοινοβουλευτικό έθιμο, προτελευταίος μιλάει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Χθες όμως δεν τους βόλευαν τα πράγματα. Κάπου γύρω στις 9 ο «Σκάι» θα είχε το επόμενο επεισόδιο του «Survivor». Χθες, δε, θα είχανε και το κορυφαίο ματς ανάμεσα στις δικές μας ομάδες «Survivor» και τους Τούρκους «Survivors».
Άρα….
Έπρεπε να είχε τελειώσει η μεταξύ τους αντιπαράθεση, ανάμεσα στον Αλέξη και τον Κυριάκο, πριν τις 9.
Και έτσι ποδοπατήσανε τον κανονισμό της Βουλής και την πολιτική δεοντολογία.
Τι προδίδει όλη αυτή η σκηνοθεσία; Κάτι πολύ απλό. Ξέρουν και οι ίδιοι ότι σε μια αντιπαράθεση ανάμεσα στον κυρίαρχο πολιτικό λόγο και ένα φθηνό τηλεπαιχνίδι, νικητής ή νικήτρια δε θα είναι οι πολιτικοί και η πολιτική. Ακόμα και αν οι πολιτικοί σφάζονται με αφορμή ή αφετηρία ένα τεράστιο θέμα πολλών μεγατόνων. Όπως το πιο θηριώδες μνημόνιο. Το 4ο!
Δυστυχώς. Με αυτά και με άλλα, ο λαός μας δεν συγκινείται από τους πολιτικούς και την πολιτική. Πολύ περιορισμένη η αξιοπιστία τους και η φερεγγυότητάς τους. Ακόμα και όταν οι πολίτες υποψιάζονται ή κατανοούν ότι οι πολιτικοί διαχειρίζονται τόσο σοβαρά ζητήματα. Αυτοκτόνησε ο λαός μας; Όχι! Αλλά δεν πιστεύει ότι οι πολιτικοί διαχειρίζονται τα συμφέροντά του με σκοπό την υπεράσπισή του.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή 19.05.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών