ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Λαϊκότητα» και πως να την αποκτήσεις

 η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Ειλικρινά, δεν ξέρω πού μένει ο κ. Τζανακόπουλος. Ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ή στην πραγματικότητα υπουργός της κυβερνητικής προπαγάνδας. Χθες, μας διαβεβαίωσε ότι έχει ζήσει δύο χρόνια από την ζωή του στο Αιγάλεω. Είναι ολοφάνερη η προσπάθειά του να αποδείξει τη λαϊκότητά του. Φυσικά και δεν προσδιόρισε το πότε ακριβώς.

Οι φίλοι μου και εγώ δεν έχουμε καμία πρόθεση να αμφισβητήσουμε το ότι κάποτε ο κ. Τζανακόπουλος είχε διαμείνει προσωρινά στο Αιγάλεω, ούτε και πόσο. Για παραπάνω χρόνια δεν το βλέπουμε. Και ούτε μας απασχολεί που μένει τώρα.
Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι κάτι άλλο. Να κάνει τη δουλειά του, όπως το προβλέπει το Σύνταγμα. Και όχι όπως έχει προδιαγραφεί από ντιρεκτίβες της πλατείας Κουμουνδούρου. Και, κυρίως, να μην λέει πολλά ψέματα. Το σωστό, βέβαια, είναι να μην λέει καθόλου ψέματα. Αλλά, ας είμαστε επιεικείς. Και πιο κοντά στην πραγματικότητα του πολιτικού λόγου στον δημόσιο βίο της χώρας μας.
Νομίζω, όμως, παραείμαστε αυστηροί με τον κ. Τζανακόπουλο. Γιατί ήρθε μετά ο Αλέξης, ως εργοδότης του και το παράκανε. Επειδή εκείνος υπέγραψε, ή, μάλλον, ετοιμάζεται να ξανά-υπογράψει τις πιο επώδυνες συμφωνίες με τους ξένους, αρχίζει να βλέπει όλα τα άλλα ως πολύ ευχάριστα και την πραγματικότητα διαμορφωμένη σύμφωνα με τις επιθυμίες του. Για την ακρίβεια; Σύμφωνα με τις επιθυμίες, που θα ήθελε να πείσει τους άλλους, ότι αυτός ο ίδιος έχει.
Τί είπε στους υπουργούς του; Ότι τα επόμενα έξι χρόνια θα είναι πηγή διαρκούς και αδιάκοπης χαράς, ευτυχίας και απόλαυσης. Ο Αλέξης (βάλτε όποιον επιθετικό προσδιορισμό μπροστά από το όνομά του, αρκεί να μην είναι υβριστικός) δεν μπορούσε να περιμένει λιγάκι; Λίγες ώρες, τουλάχιστον; Να μάθει πώς τα πήγε ο κ. Χουλιαράκης (δικός του υπουργός και αυτός!) στο χθεσινό Euroworking group; Και αν άργησε εκείνος να του τηλεφωνήσει από τις Βρυξέλες, για τα όχι και τόσο ευχάριστα μαντάτα, δεν περίμενε να διαβάσει την δήλωση – απόφαση του κορυφαίου αυτού οργάνου, που ξεκαθάριζε τα πράγματα; Ναι, εφόσον ψηφιστούν τα μέτρα, που μας κρύβουν τόσες μέρες. Εφόσον και τα εφαρμόσουμε, θα πάρουμε την επόμενη δόση, που τόσο χρειαζόμαστε.
Και για τους «μποναμάδες», που θα θέλε ο Αλέξης να μοιράζουν οι Ευρωπαίοι για λογαριασμό του, ας περιμένουμε. Για καιρό ακόμη!
Ακόμη και για μετά τις Γερμανικές εκλογές!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 05.05.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών