ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ : Στον Βωμό ποιών συμφερόντων; Συνάντηση ΕΛΜΙΝ Α.Ε.-Δήμος ΔΕΛΦΩΝ


http://agiathimia.com/wp-content/uploads/2013/04/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CE%AE%CE%BD%CE%B9%CE%BF.jpg
Την Πέμπτη στις 11/5/2017 στις 11 το πρωί, μετά από πρόσκληση της εταιρείας ΕΛΜΙΝ, συναντήθηκαν στελέχη της εταιρείας με τον Δήμαρχο και δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων του Δήμου Δελφών, εκτός από τους «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»


   Την ίδια μέρα στις 10:30 το πρωί στα Δικαστήρια στην Άμφισσα εκδικάζονταν τα Ασφαλιστικά Μέτρα του σωματείου των Εργαζομένων της εταιρείας, κατά του σωματείου των εγκάθετων που προσπαθεί η Διοίκηση της Εταιρείας να στήσει.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας στις 2:30 περίπου ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας συγκέντρωσε τους εργαζόμενους για να τους πει: «Ήρθαν στην σημερινή μας συνάντηση ΟΛΕΣ(!...) οι δημοτικές παρατάξεις οι οποίες μας συγχάρηκαν μετά την ενημέρωση που τους κάναμε. Έχουμε την υποστήριξή τους και άλλα τέτοια.» Μετά κατσάδιασε τους εργαζόμενους!!!

 Στις 12/5/2017 εξέπνευσε η προθεσμία της δημόσιας διαβούλευσης για την κατάθεση απόψεων και γνωμοδοτήσεωνστην αίτηση της ΕΛΜΙΝ ΑΕ «για την ανανέωση ή όχι της Απόφασης Περιβαλλοντικών Όρων», που αφορά την εκμετάλλευση κοιτασμάτων βωξίτη στην Καλοσκοπή και την σκάλα φόρτωσης των πλοίων στην θέση Σπηλιά (παλιά σκάλα φόρτωσης του Σκαλιστήρη) απέναντι από την Ιτέα.

Μετά την παραπάνω χρονική σειρά των γεγονότων όλοι καταλαβαίνουμε ποιοι ήταν οι λόγοι που η συγκεκριμένη εταιρεία σχεδίασε και επεδίωξε την συνάντηση αυτή.

   Η εταιρεία αποζητούσε και ήθελε να εμφανίσει απέναντι στους Εργαζόμενους από την μια (κυρίως στα μη φίλα προς αυτήν εργασιακά σωματεία) και την Πολιτεία από την άλλη (Περιφέρεια & Υπουργείο Περιβάλλοντος),  πως διαθέτει και έχει την Κοινωνική στήριξη και αποδοχή.

    Κι αυτό δεν είχε καλύτερο τρόπο να το πετύχει παρά εκμεταλλευόμενη μόνο την συνάντηση με τους αιρετούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας, την Δημοτική Αρχή και τους δημοτικούς συμβούλους επικεφαλείς των παρατάξεων.

Τον Στόχο αυτό της Εταιρείας, η Δημοτική Αρχή με τον Δήμαρχο όπως και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ανεξάρτητα για τον λόγο που η κάθε μία υπολόγιζε πως έπρεπε να εκπροσωπηθεί στην συνάντηση,τον Εξυπηρέτησαν προσερχόμενες σε αυτή.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ για τον τόπο και τους εργαζόμενους αυτά τα χρόνια τα οικονομικά δύσκολα, που δοκιμάζονται και επανακαθορίζονται με σκληρό τρόπο οι εργασιακές σχέσεις, ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται πραγματική  επέλαση απέναντι στις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής μας από τις εταιρείες εκμετάλλευσης Βωξίτη, δεν υπάρχει Άξια Πολιτική Εκπροσώπηση απέναντι στις διοικήσεις των εταιρειών.

    Ιδιαίτερα το τιμόνι του Δήμου στερείται από Αιρετούς με πολιτική πυγμή και ικανότητα επεξεργασίας σχεδίου και θέσεων, οι οποίοι θα μπορούσαν να διεκδικήσουν με τον καλύτερο τρόπο την προστασία της περιοχής, να προστατεύσουν τους εργαζόμενους δημότες τους στις εταιρείες, να γίνει αισθητό και κατανοητό στους εκπρόσωπους των εταιρειών πως δεν μπορούν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ επιβεβαιώνει και η σημερινή Δημοτική Αρχή όσα έχουμε τονίσει στο παρελθόν.

Οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ στην τηλεφωνική πρόσκληση που τους απευθύνθηκε από τον εκπρόσωπο της εταιρείας  μέσωτου επικεφαλής της παράταξης απάντησαν πως δεν θα παραβρεθούν. Η πρόσκληση απευθύνθηκε από την εταιρεία μετά από υπόδειξη του Δημάρχου.

   Ακριβώς πριν 11 μήνες στις 11/6/2016 πάλι στις 11 το πρωί, η εταιρεία τότε είχε επιδιώξει και συνάντησε τις παρατάξεις για 1η φορά μετά από την μεσολάβηση του Δημάρχου, έπειτα από το πολυτάραχο συμβούλιο στις 6/6/2016 με θέμα τις απολύσεις των εργαζομένων.

Φυσικά το κύριο ενδιαφέρον του Δημάρχου όπως αποδεικνύεται ήταν να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα στην εταιρεία και τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις και όχι να προασπίσει τα συμφέροντα του τόπου μας με την βοήθεια όλων των αυτοδιοικητικών.

    Τις απόψεις μας για την 1η συνάντηση με την διοίκηση της ΕΛΜΙΝ τις οποίες εκφράσαμε τότε προς τις άλλες παρατάξεις στην μεταξύ μας επικοινωνία αλλά και ένα κείμενο θέσεων που τότε είχαμε προτείνει, θα δημοσιεύσουμε άμεσα για να έχουν όλοι οι συμπολίτες μας την εικόνα των συναντήσεων αυτών.









ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

www.politesstoproskinio.wordpress.com

 Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

Δελτίο Τύπου 17/5/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών