Απειλεί Δύση και Ελλάδα ο Ερντογάν: «Αν δεν εκδώσετε τους πολίτες στο μέλλον θα υπάρξουν αντίποινα»

 
Απειλές προς τη Δύση και την Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απροθυμία του να εκδώσουν τους εκζητούμενους από την Τουρκία για συμμετοχή στην απόπειρα του πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου.

Ο Ερντογάν, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΡ απείλησε ευθέως τις χώρες στις οποίες έχουν καταφύγει και έχουν ζητήσει άσυλο Τούρκοι πολίτες μετά την απόπειρα του πραξικοπήματος, «προειδοποιώντας»: Απευθύνομαι στον κόσμο: «Αν δεν μας βοηθήσετε εκδίδοντας αυτούς τους ανθρώπους, θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν θα παίρνετε αυτούς που θα ζητάτε από μας στο μέλλον».
Μεταξύ των χωρών που έχουν απορρίψει αιτήματα της Τουρκίας για έκδοση είναι η Ελλάδα με τους οκτώ στρατιωτικούς οι οποίοι είχαν προσγειωθεί με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη και στη συνέχεια ζήτησαν πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα.
Αντίστοιχα, εκατοντάδες είναι οι Τούρκοι πολίτες - στρατιωτικοί και κάτοχοι διπλωματικών διαβατηρίων, ανάμεσά τους- που έχουν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία, η οποία επίσης έχει απορρίψει τα αιτήματα της Τουρκίας να τους εκδώσει. Όπως σημειώνουν οι Τουρκικές εφημερίδες, είναι «εκατοντάδες οι συμπαθούντες τον ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν οι οποίοι έχουν κάνει αίτηση ασύλου σε ευρωπαϊκές χώρες».
Με τις νέες απειλές του, ο Ερντογάν εντείνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη. Υπενθυμίζεται δε, ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Κίνα, ο «σουλτάνος» είχε θέσει ευθέως το ζήτημα της έκδοσης των «οκτώ».
 http://www.pronews.gr/

17:02
30/05/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών