ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ή δεν κατανοεί ή παρα-πληροφορεί

Φωτογραφία του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ.
Προχθές το βράδυ δεν τα καταφέραμε. Έπρεπε να καταθέσω το κείμενό μου ελάχιστα λεπτά πριν κλείσει η εφημερίδα. Οι πληροφορίες ήταν αντιφατικές. Κάποιες μας προειδοποιούσαν ότι το Eurogroup θα συνέχιζε και την επόμενη μέρα. Κάποια κείμενα υπήρχαν στο τραπέζι των
διαπραγματεύσεων, που ήσαν ιδιαιτέρως σκληρά. Όπως εκείνο που προέβλεπε την επέκταση των ρυθμίσεων του Μνημονίου μέχρι το 2060! Παρ’ όλα αυτά, οι σκέψεις, που καταχώρησα, δεν έχουν διαψευστεί ως προς το ουσιαστικό περιεχόμενό τους. Σήμερα, ξέρουμε:
Πρώτον: Δεν ολοκληρώθηκε, ούτε καν, η δεύτερη αξιολόγηση. Παραμένουν πολλά προαπαιτούμενα εκκρεμή. Περίπου τριάντα. Τι σημαίνει αυτό; Αν πρόκειται να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση, τότε θα έχουμε και άλλα μέτρα. Το είπε καθαρά ο «φίλος» μας Πιερ Μοσκοβισί. Δηλαδή; Καινούργιο νομοσχέδιο. Ή ακόμα και πράξη νομοθετικού περιεχομένου. Η πιο παραγωγική κυβέρνηση που γνωρίσαμε στις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Στις πράξεις που παρακάμπτεται η Βουλή. Τουλάχιστον, προσωρινά.
Δεύτερον: Δεν συμφωνήθηκαν μέτρα ελάφρυνσης του χρέους. Παρά τις τυμπανοκρουσίες του Αλέξη, των συν αυτώ και ορισμένων εκπροσώπων φιλικών προς εμάς κυβερνήσεων. Φυσικά και δεν διαγράφηκε το ελληνικό δημόσιο χρέος. Ούτε στο σύνολό του. Ούτε σε μέρος αυτού. Δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν ούτε καν σε δεκαπενταετή επιμήκυνση των δόσεων. Όλα αυτά τα αφήνουν για το 2018.
Τρίτον: Επιβεβαιώθηκε αυτό που είπαμε και χθες. Σε καμιά εικόνα δεν φάνηκε το συμπαθές πρόσωπο του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Δεν το είδαμε ούτε καν σε πηγαδάκι. Καμιά πληροφορία πως δήθεν βρέθηκε σε κάποιο δωμάτιο μαζί με τον Σόιμπλε και τους άλλους επιφανείς. Πολύ απλά: Οι δανειστές – εταίροι μας αποφασίζουν μόνοι τους για εμάς. Χωρίς εμάς!
Τέταρτον: Τι συνέβη; Γιατί αυτή μεγάλη απόσταση ανάμεσα στα λόγια της κυβέρνησης και την πραγματικότητα; Και μη μου πει κάποιος ότι ο Αλέξης ήξερε τι έλεγε. Ή ότι δήθεν ο Αλέξης μπλόφαρε! Ακόμα και αν καταλήξουν σε μια απόφαση – πλαίσιο στη συνεδρίαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, πάλι και αυτή η εξέλιξη βρίσκεται έξω από την ευφορία που προσπάθησε να καλλιεργήσει ο Αλέξης στους βουλευτές του την προηγούμενη Πέμπτη.
Οπότε, δύο τινά συμβαίνουν. Ή η κυβέρνηση δεν κατανοεί, τι συμβαίνει στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο ή, σκόπιμα, παραπληροφορεί.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 24.05.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών