ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ξέρουν ; Μπορούν ; … Να φύγουν !

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Ό,τι προηγήθηκε του Eurogroup της περασμένης Δευτέρας, όπως εξελίχθηκε η συγκεκριμένη συνεδρίαση του Eurogroup, ό,τι επακολούθησε, αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση τα έκανε θάλασσα. Όχι μόνο δεν πήρε τις θηριώδεις ρυθμίσεις για το δημόσιο χρέος μας, κάπου κοντά σε κάποιο
«κούρεμα» του χρέους (κάτι τέτοιο ευαγγελίζεται η κυβέρνηση), αλλά δεν κατάφερε να πάρει ούτε καν την επόμενη δόση του Ιουλίου, που έχουμε τόσο ανάγκη.
Τώρα που έχουμε διαβάσει, κιόλας, τα πρακτικά συνεδρίασης του Eurogroup της 22ας Μαϊου. Τώρα που ανοίξανε τα στόματα και μάθαμε, ανάμεσα στα άλλα, ότι η Christine Lagarde είχε ενημερώσει τον Αλέξη Τσίπρα την παραμονή της συνεδρίασης του Eurogroup για το τί θα συναντούσε ο γνωστός και συμπαθής Ευκλείδης.
Τώρα που ξέρουμε ότι από το προπερασμένο Σάββατο είχαν κυκλοφορήσει μεταξύ των υπουργών οικονομικών κάποια εναλλακτικά προσχέδια αποφάσεων του Eurogroup για την Ελλάδα.
Τώρα, πια, μπορούμε να καταλήξουμε ότι οι άνθρωποι της σημερινής εξουσίας δεν γνωρίζουν επαρκώς τα κρίσιμα εθνικά θέματα που διαχειρίζονται. Δεν ξέρουν, ούτε καν τους βασικούς κανόνες διαπραγμάτευσης σε υπερεθνικούς οργανισμούς.
Δεν επιτρέπεται να υβρίζουν αυτοπροσώπως οι πρωθυπουργοί και οι αρμόδιοι υπουργοί τους αυριανούς συνομιλητές τους. Δεν είναι χρήσιμο να σχολιάζουν δημόσια τις θέσεις τους, χωρίς να καταθέτουν έγκαιρα τις δικές τους, καλά τεκμηριωμένες, προτάσεις.
Αλήθεια, οι άνθρωποι της σημερινής εξουσίας δεν γνωρίζουν τον βασικό κανόνα καλής διαπραγμάτευσης; Ότι, δηλαδή, αντί να αφήνεις την άλλη πλευρά να συντάσσει, εκείνη, τη δική της πρόταση και μετά να ακολουθεί η διαπραγμάτευση, πάνω στο δικό της κείμενο, είναι προτιμότερη μια άλλη κλασσική μέθοδος. Συντάσσεις πρώτα το δικό σου κείμενο-πρόταση και τους καλείς σε διαπραγμάτευση πάνω σ’ αυτό. Χωρίς, βέβαια, να αποκαλύπτεις, προηγουμένως, όλες τις θέσεις σου!
Κι αν, στο μεταξύ, οι άνθρωποι της σημερινής εξουσίας έχουν μάθει, κάποιες από τις αλήθειες, που ισχύουν στους διεθνής οργανισμούς και στη διεθνή κοινότητα, πάλι αποδεικνύεται ότι δεν μπορούν. Ούτε να εφαρμόσουν, ούτε να διαχειριστούν!
Απόδειξη τρανή; Η συμπεριφορά του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup και οι αλλεπάλληλες δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν και μετά το Eurogroup.
Δεν ξέρουν! Δεν μπορούν! Καλύτερα, να φύγουν!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα, 29.05.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών