ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Λιτότητα για πάντα!

 Φωτογραφία του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ.
 Σιγά – σιγά βγαίνουν κι άλλες πληροφορίες. Για το τι συνέβη στο Eurogroup της Δευτέρας. Από τα μισόλογα κάτι είχαμε υποψιαστεί. Και από τη γνώση των προηγούμενων κειμένων είχαμε προβληματιστεί. Αυτά, που έλεγε με προσωπικά τηλεφωνήματα ή και non paper η κυβέρνηση, δεν
είχαν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. Και οπωσδήποτε εκείνες οι κραυγές του Αλέξη Τσίπρα των προηγούμενων ημερών αποδείχθηκε πως ήσαν ξεκάρφωτες.
Το χειρότερο νέο ήταν αυτό που διέρρευσε στο Reuters. Συντάκτης: Ο ESM! Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας. Για θυμηθείτε κάτι περίεργα λόγια από κυβερνητικούς παράγοντες! Ο ESM θα γίνει ο διάδοχος του ΔΝΤ στην Ευρωζώνη. Άλλο και τούτο πάλι.
Το έγγραφο του ESM είχε διανεμηθεί σε όλους τους οικονομικούς υπουργούς της Ευρωζώνης. Άρα και στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών. Τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Για δείτε το περιεχόμενο του θηριώδους αυτού εγγράφου και συγκρίνετέ το με τα λόγια–«φούσκες» που εξέπεμπε ο ίδιος υπουργός στη Βουλή την περασμένη Πέμπτη. Τί σχέση έχουν μεταξύ τους; Δεν είναι απλώς αυταπάτες όλα αυτά. Είναι καθαρή εξαπάτηση.
Ο ESM προτείνει ένα αιώνιο, διαρκές Μνημόνιο. Μέχρι το 2080! Με πρωτογενή πλεονάσματα, αποτέλεσμα διαρκούς φοροεπιδρομής, που δεν τα έχει πετύχει καμιά άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.
Και, φυσικά, αποτέλεσμα όλων αυτών των προτάσεων δεν είναι τίποτε άλλο από τη μη χορήγηση οποιουδήποτε δανείου στην Ελλάδα. Και το κυριότερο; Καθόλου ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Με τέτοια πρωτογενή πλεονάσματα συμβουλεύει ο ESM, δεν θα χρειαστεί καμιά ελάφρυνση. Ούτε παράταση. Ούτε παράταση των δόσεων. Ούτε μείωση των επιτοκίων. Ούτε περίοδος χάριτος.
Είναι γνωστό ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί της ποτέ δεν αιφνιδιάζουν τα κράτη – μέλη. Προτού υποβληθεί οποιαδήποτε πρόταση, βολιδοσκοπείται, κυρίως, η χώρα στη οποία αναφέρεται το προτεινόμενο μέτρο.
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ξέρει πολύ καλά Αγγλικά. Είναι η μητρική του γλώσσα. Ενώ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν ξέρει Αγγλικά και ίσως να τον έχουν μπερδέψει τα λογία των ξένων ηγετών.
Τότε τί συμβαίνει; Φτάσαμε στο σημείο μία αριστερή κυβέρνηση να εφαρμόζει την πιο σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική και να δεσμεύει σε αυτή την πολιτική όλες τις επόμενες κυβερνήσεις.
Ελάφρυνση χρέους; Όχι! Και, λιτότητα; Για πάντα!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 25.05.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών