ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Μαθαίνοντας να υπογράφει… Μνημόνια!

Φωτογραφία του Antonis Vgontzas.
Χθες είχα υποσχεθεί να υπολογίσω τον αριθμό των λέξεων του νομοσχεδίου για το τέταρτο Μνημόνιο. Δεν είχα υπολογίσει καλά τον κόπο για μια τέτοια δουλειά. Έτσι, αναγκάστηκα πια να χρησιμοποιήσω «μπακαλίστικες» μεθόδους. Ακριβώς όπως χαρακτήρισε και τη δική του μέθοδο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ για την κατανόηση των εκατοντάδων σελίδων με τις πιο οδυνηρές, σε βάρος μας, διατάξεις. Περίπου, 240.000 με 250.000 λέξεις.

Προηγουμένως, ο ίδιος, είχε εξομολογηθεί ενώπιον της Βουλής ότι δεν είναι οικονομολόγος, παρά μόνο μέλος της «κίνησης των 53». Το υπονοούμενο το κατανοήσαμε πλήρως. Γι’ αυτό και θα μείνουμε στα βασικά.
Ο Πρωθυπουργός μας, με τη συμπλήρωση δύο ετών από τότε, που κατέλαβε την εξουσία με «αυταπάτες», έδωσε συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Αυτή τη φορά δεν ήταν και τόσο αλαζονικός. Παρόλα αυτά, διαβεβαίωσε τους πανέλληνες και τη διεθνή κοινή γνώμη για τρία πράγματα.
Όχι μείωση του αφορολόγητου. «Ούτε ένα ευρώ παραπάνω μέτρα». Και κατ’ ουδένα τρόπο επιβολή μέτρων μετά τη λήξη του τρίτου Μνημονίου το καλοκαίρι του 2018. Για το τελευταίο, μάλιστα, επικαλέστηκε και το Σύνταγμα.
Σήμερα, ξέρουμε. Ότι ανάμεσα στα μέτρα προβλέπεται και δραστική μείωση του αφορολόγητου. Ότι επιβάλλονται νέα μέτρα, όπως το «κούρεμα» των μισθών και των συντάξεων. Ότι προβλέπονται μέτρα και για μετά το καλοκαίρι του 2018. Μέχρι και το 2021!
Οι φλυαρίες και οι δικαιολογίες στελεχών και παραγόντων της κυβέρνησης, για το περιεχόμενο του τέταρτου μνημονίου, είναι αθλιέστερες και από τις ίδιες τις διατάξεις του τέταρτου Μνημονίου. Ο κατά τ’ άλλα ευπρεπής Ευκλείδης από τη μια υπερηφανεύτηκε ότι το νομοσχέδιο ψηφίζεται με τη διαδικασία του «επείγοντος» και όχι του «κατεπείγοντος». Και από την άλλη, επιβεβαίωσε ότι αυτό το νομοσχέδιο συνιστά άλλο ένα Μνημόνιο.
Την Πέμπτη το βράδυ θ’ ακούσουμε τον πρωθυπουργό μας. Θα καταγγείλει άλλη μια φορά τη διαφθορά. Θα περιγράψει, ως άθλιους, όλους τους προηγούμενους. Θα μας μιλήσει και για τα αντί-μέτρα, αφού προηγουμένως πάρει την άδεια του ΔΝΤ. Και στο τέλος… «Δοξάστε με!».
Ελπίζω ότι αυτή τη φορά δεν θα επαναλάβει ότι αν δεν συμμετάσχει το ΔΝΤ και δεν γίνει μείωση του χρέους, τότε θα τα πάρει πίσω τα μέτρα.
Χμ… ελπίζω να μην ξεχαστεί. Δίπλα του θα κάθεται ο Ευκλείδης.
Τρία πελώρια ψέματα με τη συμπλήρωση δύο χρόνων. Θα προσθέσει άλλο ένα;

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη 16.05.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών