Λουκας Γεωργιαδης : Ο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΙΘΑΝΟ... ΑΤΥΧΗΜΑ ΛΟΓΩ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ!

 η εικόνα προφίλ του Λουκας Γεωργιαδης
Η Ελλάδα συνδέθηκε το 1961 (Συνθήκη Αθηνών) με τον τότε αρχικό πυρήνα των ευρωπαϊκών κρατών και η επτάχρονη δικτατορία καθυστέρησε την ένταξή της στη μετέπειτα ΕΟΚ. Την 1/1/1981 γίναμε ισότιμο μέλος έξι χρόνια μετά την επίσημη αίτηση μας τον Ιούνιο του 1975 από τον Κωνσταντίνο
Καραμανλή. Από το 1982 και μετά άρχισε να ρέει ο πακτωλός των χρημάτων των ευρωπαϊκών ταμείων τα οποία διαχειρίστηκε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος είχε κερδίσει τις εκλογές του Οκτωβρίου 1980 (ανήμερα της εορτής μου και των γενεθλίων του Κων/νου Μητσοτάκη...!) με τα συνθήματα "Έξω από την ΕΟΚ" και "ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο".
Ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν ένας πανέξυπνος πολιτικός που λόγω της αμερικανικής εμπειρίας του ήξερε τι... ήθελαν οι Έλληνες: ΦΟΥΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. Άλλωστε, ο κόσμος ήταν ακόμη διχασμένος ανάμεσα στη Δύση και το πρώην ανατολικό μπλοκ και στην Ελλάδα απαιτούνταν ειδικοί χειρισμοί λόγω και της νωπής μνήμης από την επτάχρονη δικτατορία. Ως εκ τούτων, δεν θα έπρεπε να βιώσουμε καταστάσεις Χότζα ή Τσαουσέσκου. Το ίδιο που κάνει με... απλή αντιγραφή ο Τσίπρας, ο οποίος ζητούσε την έξοδο από τα Μνημόνια και τη συνέχεια τη γνωρίζουμε...
Η Ελλάδα στην τότε ΕΟΚ ήταν το 10ο μέλος και επισήμως τον Φεβρουάριο του 1992 με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το ευρώ (την είχε ψηφίσει ο τότε Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου). Η Ελλάδα σε αυτήν την 36χρονη πορεία της μέσα στους κόλπους της Ευρώπης έβαλε την υπογραφή της για την ένταξη 7 χωρών που σήμερα είναι μέλη της Ζώνης του Ευρώ και άλλων 10 που ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι χώρες της διεύρυνσης ήταν αυτές του πρώην ανατολικού μπλοκ. Σήμερα αποτελούν τους καλύτερους μαθητές της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σχεδόν υποδειγματικά δημοσιονομικά και μακροοικονομικά μεγέθη, ενώ τρέχουν με υψηλές ταχύτητες στο μέτωπο των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης. Πάρα πολλά στελέχη και τεχνοκράτες από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ κατέχουν θέσεις-κλειδιά σήμερα.
Όσοι προέρχονται από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ ένιωσαν στο πετσί τους τον κομμουνισμό και όπου βρεθούν και σταθούν μιλάνε για τον εφιάλτη. Για τον Ελληναρά των τρελών επιδοτήσεων, τον πρόωρων συντάξεων, του δυτικού τρόπου ζωής κλπ. κλπ. κλπ. όλα αυτά είναι λεπτομέρειες. Μετά το λάθος του 2015 με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, μπορεί προσεχώς να επιλέξει μια διαλυμένη δραχμή και παρανοϊκούς φασίστες μαύρης και κόκκινης απόχρωσης που είναι σίγουρο ότι θα οδηγήσουν τη χώρα σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις.
Μιλάμε για έναν λαό... πανέξυπνο! Σε κάθε περίπτωση, ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά γιατί οι καιροί ου μενετοί.


Λουκας Γεωργιαδης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών