«Στοιχηματίζουν» πάνω από ένα άψυχο κορμί…

 τσιπραδειπνο2
Είμαστε όλοι μία ωραία ατμόσφαιρα…και η παράσταση συνεχίζεται με όλο τον θίασο επί σκηνής. Στοιχήματα, δείπνα, χαμόγελα, κλειστά μάτια και βουλωμένα αυτιά απέναντι στα ηχηρά μηνύματα από το μέτωπο του Τουρισμού.
Ο ΣΕΤΕ έκανε το δείπνο λέει στον πρωθυπουργό γιατί έχασε το στοίχημα. Εγώ πάλι πρώτη φορά
βλέπω σε τραπέζι…μνημοσύνου να χαίρονται και να χαμογελούν. Γιατί τα νούμερα, λένε ότι ο Τουρισμός -έτσι όπως τον ξέραμε- απεβίωσε για την χώρα.
Ποιό στοίχημα κέρδισε ο Πρωθυπουργός; Γιατί χαμογελάει ο Αλέξης και η Ελενα δεν το κατανοώ. Πτώση εσόδων έχουμε, τουρίστες υψηλού εισοδήματος δεν ταξιδεύουν στην Ελλάδα, πανάκριβη χώρα για τουρισμό είμαστε, διώξατε τα ξένα σκάφη από τις μαρίνες με το υψηλό τέλος Πλοίων Αναψυχής και Ημερόπλοιων και τους ενθαρρύνετε να δένουν σε ευρωπαϊκούς λιμένες εκτός Ελλάδας ώστε να αποφεύγουν την πληρωμή τελών και να λαμβάνουν έκπτωση έως 20% όταν επισκέπτονται τη χώρα μας, επενδυτές δεν θα έρθουν ποτέ γιατί δανειζόμαστε με καταστροφικά επιτόκια, τι μοιράζουν τώρα οι συγγενείς πάνω από το πτώμα του νεκρού Τουρισμού, ουδείς καταλαβαίνει.
Η ωραιοποιημένη εικόνα για τον Τουρισμού που επιχειρεί τις τελευταίες μέρες να περάσει η κυβέρνηση -και που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν είχε υιοθετήσει και ο ΣΕΤΕ- καταρρέει ως χάρτινος πύργος από τα στοιχεία:
-Μείωση των ταξιδιωτικών εισπράξεων 6,4%, η οποία σε απόλυτους αριθμούς αντιστοιχεί με ένα δισεκατομμύριο λιγότερα έσοδα.
-Μείωση στη μέση δαπάνη ανά ταξίδι 13,2% τους πρώτους 9μήνες του 2016. Η μέση δαπάνη ανά ταξίδι είναι η χαμηλότερη των τελευταίων 15ετών.
– Μείωση 8,8% της μέσης δαπάνης ανά διανυκτέρευση και μείωση της μέσης διάρκειας παραμονής κατά 4,9% παρά το γεγονός ότι εμφανίζεται αύξηση των διανυκτερεύσεων το 2016.
– Μείωση στις ταξιδιωτικές εισπράξεις από την Γαλλία κατά 25,8%, τις ΗΠΑ 26,1%, την Γερμανία 8,5% και από την Βρετανία 7,4%.
Η κρουαζιέρα μία χαμένη υπόθεση για φέτος και για το 2018 (που έχουν ήδη κλείσει τα συμβόλαια). Το 2017 οι αφίξεις των κρουαζιερόπλοιων, είναι μειωμένες κατά 22,7% και από 4.290 το 2016, φέτος φτάνουν τις 3.316. Η μείωση στους επιβάτες εκτιμάται στο 13,9% και από 5,1 εκατομμύρια επιβάτες το 2016 θα είναι μόνο 4,4 εκατομμύρια το 2017.
Τα προσφυγόπληκτα νησιά, αντιμέτωπα και φέτος με άδεια δωμάτια. Κυβέρνηση και φορείς χαμογελούν και ανταλλάσσουν φιλοφρονήσεις μεταξύ «τυρού και αχλαδίου».
Η έρευνα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για τα συγκεκριμένα νησιά κόβει την όρεξη για πανηγυράκια. Σύμφωνα με τα στοιχεία οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία αυτών των νησιών μειώθηκαν κατά 18,75%, ο αριθμός των επισκεπτών μειώθηκε 22,79%, οι τιμές παρουσίασαν πτώση σε ποσοστό 12,45% και η μέση διάρκεια παραμονής μειώθηκε σχεδόν κατά μία ημέρα. Η απασχόληση στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 5,26%, ενώ το κόστος λειτουργίας τους αυξήθηκε κατά 5,66%.
Και η απόλυτη κατρακύλα για τα τελευταία δύο χρόνια, είναι ότι η μεσοσταθμική πτώση στις διανυκτερεύσεις υπολογίζεται πως θα κινηθεί σε ποσοστό 40,63%, η μείωση στον αριθμό των επισκεπτών στο 42,58% και οι απώλειες στα έσοδα σε ποσοστό 35,16%.
Οσο για την ανταγωνιστικότητα, ε αυτή πήρε την κάτω βόλτα λόγω της υπερφορολόγησης, που δεν μπόρεσες να φρενάρεις Ανδρέα Ανδρεάδη.
Αλλά, δεν πρέπει να ανησυχούμε φίλοι μου. Τουρίστες υπάρχουν. Θα έρθουν με την νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ. Οι 38 κυβερνητικοί βουλευτές που κατέθεσαν την σχετική ερώτηση έπαιξαν απλά τον ρόλο “του λαγού” και η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα πάρει θέση για την ελεύθερη κατασκήνωση.
Σε τροχιά υλοποίησης το καταστροφικό έργο και στον τομέα του Τουρισμού με τον Αλέξη και την Ελενα να μοιράζουν φρούδες ελπίδες σ’ έναν κλάδο που ατύχησε να μην έχει τους ηγέτες που του αξίζει.
Ζωή σε λόγου μας…

 http://www.ignomisou.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών