Βουλή- ΑΕΠΙ: Τροπολογία για προσωρινό επίτροπο


Βουλή
Το διορισμό προσωρινού επιτρόπου σε οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης που δεν είναι σε θέση να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, προτείνουν με τροπολογία που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Θέμης Μουμουλίδης, Νίκος Ξυδάκης και Πάνος Σκουρολιάκος.

Στην τροπολογία, που ουσιαστικά αναφέρεται στην ΑΕΠΙ, επισημαίνεται ότι ο προσωρινός επίτροπος θα αναλάβει την ομαλή είσπραξη από τους χρήστες και την απόδοση προς τους δικαιούχους των εισπραττομένων ποσών. Παράλληλα, θα μπορεί να επεμβαίνει για να ακυρώσει κάθε πράξη ή απόφαση της Διοίκησης προκειμένου να μην χειροτερέψει η οικονομική θέση του Οργανισμού και κατ΄ επέκταση να μην οδηγηθεί σε παύση της λειτουργίας του.
Να σημειωθεί, ότι την τοποθέτηση επιτρόπου στην ΑΕΠΙ είχε προαναγγείλει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας . Η τροπολογία των τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης θα συζητηθεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.
Δ.Ράντος

 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών