Για την ανάγκη σύνταξης ενός Εθνικού Πλαισίου στο οποίο θα συναινέσουν όλοι οι πολιτικοί και κοινωνικοί εταίροι και το οποίο θα οδηγήσει τη χώρα και την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης έκανε λόγο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intralot κ. Αντώνης Κεραστάρης, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου "Η ώρα της Ελληνικής Οικονομίας".

Για να υπάρχει ανάπτυξη σε μια χώρα πρέπει να υπάρχει Εθνικό Σχέδιο, να υπάρχει ένα τραπεζικό σύστημα και ένα επενδυτικό πλαίσιο, ανέφερε ο επικεφαλής του ομίλου, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει παγκοσμίως παράδειγμα χώρας με 7 χρόνια ύφεσης που να επιβίωσε.
Ο κ. Κεραστάρης μίλησε για την ανάγκη ενδυνάμωσης του τραπεζικού συστήματος ώστε να σταθεί αρωγός στην ανάπτυξη και στην στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων. "Η χώρα έχει περάσει από τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών αλλά δεν έχει τραπεζικό σύστημα που να μπορεί να στηρίξει νέα επιχειρηματικότητα και επενδύσεις. Όλα αυτά μας έχουν συμβεί σαν αποτέλεσμα διαδοχικών μνημονίων και διαπραγματεύσεων. Πηγαίνουμε από διαπραγμάτευση σε διαπραγμάτευση χωρίς να έχουμε εθνικό πλάνο, χωρίς να ξέρουμε ποια είναι τα δυνατά σημεία. Κυνηγούμε προσωρινές επενδύσεις”, κατέληξε ο CEO του ομίλου Intralot


 http://www.capital.gr