H Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα για το 2021

 eleusis_21
Η Ελευσίνα ανακηρύχθηκε πριν λίγες μέρες σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2021, σηματοδοτώντας την έναρξη της υλοποίησης των ιδεών που περιλαμβάνει ο φάκελος με τον οποίο κέρδισε τον τίτλο.
Οι τρεις Κεντρικές Θεματικές του προγράμματος της «Ελευσίνας 21» συνδέονται με τον κοινωνικό τομέα, τον οικονομικό και τον περιβαλλοντικό τομέα. Το αφήγημα του προγράμματος συμπληρώνουν δύο προγράμματα υποδομής: το «Κέντρο Ανάπτυξης Ικανοτήτων και Καινοτομίας» και το «Ζωντανό Μουσείο».

Οι κεντρικές δράσεις ξεκινούν εντός 2017 και κορυφώνονται το 2021, ενώ κάποιες άλλες συνεχίζουν και μετά ως παρακαταθήκη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Οι σημαντικότερες από αυτές είναι η «Αγορά για την Ευρώπη», ένα διεθνές φεστιβάλ παραστατικών τεχνών, το EcoCulture Festival, το διεθνές φεστιβάλ site specific City Mysteries και οι Κάθετοι Κήποι, με τη φιλοδοξία να γίνουν εστίες πολιτιστικής δημιουργίας σε επίπεδο γειτονιάς.
Για την υπουργό Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, όπως τόνισε στον χαιρετισμό της, στη συνέντευξη τύπου, πρόκειται για έναν θεσμό που «μπορεί, επίσης, να αποτελέσει πηγή έμπνευσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, αποτελώντας το εφαλτήριο προς μία κοινωνία με έμφαση στην αλληλεγγύη, στη δημοκρατία και στις ευρωπαϊκές αξίες. Στόχος του είναι να θέσει τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη και ανεκτική Ευρώπη, μια Ευρώπη που θα αγκαλιάσει όλες τις ανθρώπινες φυλές, ιδιαίτερα εκείνες οι οποίες βάλλονται από οικονομική ή πολεμική κρίση, όπως οι μετανάστες και οι πρόσφυγες πολέμου.»

 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών