FINITO το ευρώ. Προλέγει παραίτηση ο Ρέντσι στην Ιταλία ύστερα απο τη διαφαινόμενη ήττα του στο δημοψήφισμα

 Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι άφησε να εννοηθεί ότι δεν προτίθεται να παραμείνει στην εξουσία σε περίπτωση που επικρατήσει το ΟΧΙ στο επερχόμενο ιταλικό δημοψήφισμα της 4ης Δεκεμβρίου για την αναθεώρηση του Συντάγματος, το οποίο προωθεί.
Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός ερωτώμενος σχετικά σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε τα εξής προδιαγράφοντας τις επόμενες κινήσεις του: 
«Αν πρόκειται να παραμείνω στο κοινοβούλιο και να κάνω ό,τι έκαναν όλοι οι προηγούμενοι, δηλαδή να φυτοζωώ και να κάθομαι μην κάνοντας τίποτα, αυτό δεν μου ταιριάζει».
Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Ρέντσι είναι πολύ πιθανό να ηττηθεί στο δημοψήφισμα, το οποίο σε περίπτωση που επικρατήσει το ΝΑΙ, θα αποδυναμώσει την Γερουσία (Άνω Βουλή) και θα μειώσει τις εξουσίες των περιφερειακών κυβερνήσεων.
Συνεπώς σε περίπτωση επικράτησης του ΟΧΙ  θα προκηρύξει πρόωρες εκλογές μέσα στο επόμενο έτος, όπου εκεί το προβάδισμα διατηρεί ο Μπέπε Γκρίλο με το κόμμα των Πέντε Αστέρων, ο οποίος έχει τονίσει κατ' επανάληψη ότι θα οδηγήσει την Ιταλία στην έξοδο από την Ευρωζώνη.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει αναφέρει και στο παρελθόν πως θα παραιτηθεί αν χάσει το δημοψήφισμα. Φυσικά υπάρχει και η περίπτωση να ακολουθήσει το παράδειγμα συνομήλικου συναδέρφου του, για να γαντζωθεί στην εξουσία. Ωστόσο η Ιταλία, δεν είναι Ελλάδα.
 
 http://www.freepen.gr/
23-11-16
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών