Πώς η άρνηση Τσίπρα για την κάλπη έγινε... φλερτ

http://images32.inewsgr.com/2607/26078785/pos-i-arnisi-tsipra-gia-tin-kalpi-egine-flert-220.jpg

Μπροστά σε διλήμματα ο πρωθυπουργός, την ώρα που το "αφήγημα" της αξιολόγησης διολισθαίνει σε νάρκες. Ξεκινά τις περιοδείες, για να προσεγγίσει την κοινωνία. Προεκλογικό σκηνικό "βλέπει" και η Πειραιώς και περνά στην αντεπίθεση. Θρίλερ με τη συνάντηση της "αφρόκρεμας" των Ευρωπαίων ΥΠΟΙΚ για το χρέος.

Το μπρα ντε φερ κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αθήνας και δανειστών θυμίζει κάτι από... προεκλογική εκστρατεία. Στην Ηρώδου Αττικού τα σύννεφα έχουν "πυκνώσει" και οι εξελίξεις αποδεικνύουν περίτρανα πως τί και αν ο Αλέξης Τσίπρας ανακάτεψε την τράπουλα, αλλάζοντας χέρια στα κρίσιμα χαρτοφυλάκια καθ΄υπόιδειξη της τρόικας, ο ανασχηματισμός δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μία πρόφαση για να κρατηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες, σε περίπτωση που η ώρα της κάλπης σημάνει νωρίτερα.

Αναμφισβήτητα, ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με διλήμματα σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο τόσο για τη χώρα όσο και για την Αριστερά. Ο ίδιος βλέπει πως το "αφήγημά" του περί συνολικής συμφωνίας στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου δεν βγαίνει ούτε ως προς τους χρόνους ούτε ως προς το χρέος. Το Βερολίνο έχει μπήξει τα πόδια και τα τερτίπια του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με την δεύτερη αξιολόγηση αποτελούν το "μαύρο σενάριο" για την κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία ενώ διατυμπάνιζε πως εκλογές θα γίνουν το 2019, τώρα ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους και να δείξει συμπόνια στην κοινωνία, η οποία έχει "στεγνώσει" από τα σκληρά μέτρα και τους "ασήκωτους" φόρους.

Αυτή εξάλλου είναι η "γραμμή", που έδωσε χθες στους βουλευτές του ο κ. Τσίπρας, προτρέποντάς τους να βγουν από τα γραφεία τους και να σταθούν δίπλα στο λαό. Το συγκεκριμένο σημείο της ομιλίας του πρωθυπουργού θύμισε κάτι από τον Τσίπρα της αντιπολίτευσης... Την προηγούμενη της ομιλίας του στην ΚΟ του κόμματός του, το pagenews.gr πρώτο σας είχε πληροφορήσει πως ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για να κάνει περιοδείες, παίζοντας το "χαρτί" επαναπροσέγγισης της κοινωνίας. Το ρεπορτάζ του pagenews.gr επιβεβαιώθηκε, με τον κ. Τσίπρα να βγάζει τους Συριζαίους από τα γραφεία τους και τον ίδιο να ετοιμάζει "τουρ" σε Θράκη-Μακεδονία. 

Πολιτικοί παράγοντες, παρακολουθώντας τις εξελίξεις και τη στροφή του πρωθυπουργού στην κοινωνία, τονίζουν πως ο κ. Τσίπρας δεν αποκλείεται να πάρει σύντομα την απόφαση να προσφύγει στις κάλπες, γι' αυτό και στήνει τώρα τη στρατηγική του, έτσι ώστε τουλάχιστον να διατηρήσει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε αξιοπρεπή επίπεδα, την ώρα που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να "σαρώνει" σε όλα τα σημεία και τον πρωθυπουργό να χάνει όλο και περισσότερο έδαφος.

Στην Πειραιώς από την άλλη "βλέπουν" πως ο κ. Τσίπρας θα επιδιώξει σύντομα την πόλωση με τη ΝΔ και καθώς ο κ. Μητσοτάκης λέγεται πως αντιμετωπίζεται και από τους ξένους, ως ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης καταρτίζει ήδη τη λίστα με τους υποψηφίους των ψηφοδελτίων του κόμματος, ενώ ο ίδιος πρόσφατα προχώρησε και στο μίνι ανασχηματισμό της γαλάζιας παράταξης.

Η στιγμή για να κάνει ο κ. Τσίπρας εκλογές, είναι η καταλληλότερη, αναφέρουν πολιτικοί αναλυτές, επισημαίνοντας πως εάν ο ίδιος χάσει και το τελευταίο του επικοινωνιακό "χαρτί", το οποίο είναι η διευθέτηση του χρέους, δεν είναι καθόλου απίθανο να θελήσει να "δραπετεύσει" από την εξουσία, επικαλούμενος τις "τρικλοποδιές", που έβαλαν οι εταίροι σε χώρα και κυβέρνηση, ώστε να μην ορθοποδήσουν. Μάλιστα, θα παρουσιάσει και τον κ. Μητσοτάκη, ως "σύμμαχό" τους, όπως εξάλλου έκανε και χθες, τονίζοντας πως ο αντίπαλός του θέλει το τέταρτο μνημόνιο, υιοθετώντας πλήρως τις θέσεις του ΔΝΤ.

Σε κάθε περίπτωση, οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στους ευρωπαϊκούς κόλπους για το χρέος κρίνουν τις εξελίξεις. Το θρίλερ, που εκτυλίσσεται με τη λεγόμενη συνάντηση του "Washington Group", αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την πορεία της διαπραγμάτευσης, για την έκβαση του Eurogroup και για τις πολιτικές αποφάσεις των δανειστών. Όλα παίζουν...


 http://www.pagenews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών