Απέκλεισαν το δημάρχειο με κάδους & πέταξαν σκουπίδια στις εισόδους του

 
Την έντονη οργή τους για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Ζάκυνθο με τα απορρίμματα εκδήλωσαν σήμερα κάτοικοι του νησιού κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης διαμαρτυρία.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, έγινε αποκλεισμός του δημαρχείου, στον εξωτερικό χώρου του οποίου, όπως και στις δύο εισόδους του κτιρίου, μεταφέρθηκαν κάδοι και πετάχτηκαν απορρίμματα.

Στη δυναμική κινητοποίηση συμμετείχαν κάτοικοι, επιχειρηματίες, μαθητών, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ζακύνθου, Στέλιος Μποζίκης.
Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη, κυρίως, από τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα και με αίτημα να δοθεί άμεση λύση από τη δημοτική αρχή, έβγαλε τον κόσμο στο δρόμο.
Πλέον στην πόλη εκτός από την άσχημη εικόνα που επικρατεί παντού με τις σωρούς των σκουπιδιών να κάνουν «πάρτι», κινδυνεύει άμεσα και η δημόσια υγεία. Η κατάσταση είναι δραματική από «τη μη αποκομιδή των απορριμμάτων το τελευταίο χρονικό διάστημα», σημιώνουν κάτοικοι της πόλης, ενώ η κατάσταση αρχίζει να γίνεται δύσκολη και σε άλλες περιοχές του νησιού.
Το σκηνικό έντασης δεν πρόκειται να εκτονωθεί εύκολα, αντίθετα, είναι πολύ πιθανό, καθημερινά να γίνονται ανάλογες ίσως και δυναμικότερες κινητοποιήσεις, όσο, βέβαια, δεν υπάρχει ορατή διέξοδος από το σημερινό αδιέξοδο.Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης απειλήθηκαν επεισόδια κατά την επιχείρηση μεταφοράς απορριμμάτων στον κλειστό και παράνομο ΧΥΤΑ στον Σκοπό.
Την ίδια στιγμή το ΚΕΕΛΠΝΟ έστειλε οδηγίες στο υγειονομικό στη Ζάκυνθο προκειμένου να γίνει ψεκασμός και απολύμανση στους σωρούς των απορριμμάτων, επισημαίνοντας τους σοβαρούς κινδύνους για τη δημόσια υγεία, σε περίπτωση που δεν εφαρμοστούν οι οδηγίες.
Με δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ζακύνθου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Νίκος Τσίπηρας, τόνισε ότι πρόταση της δημοτικής αρχής είναι για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα να ανοίξει και πάλι ο ΧΥΤΑ στον οποίο έχουν ήδη γίνει κάποιες παρεμβάσεις για την ομαλότερη λειτουργία του χώρου και την προσωρινή εναπόθεση των απορριμμάτων, δεδομένου ότι στο διάστημα αυτό θα προχωρήσουν οι προγραμματισμένες διαδικασίες για τη ενδιάμεση λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων στη θέση «Λίβας», (λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας κ.τ.λ.), προκειμένου να ακολουθήσει η οριστική επίλυση με την ολοκληρωμένη διαχείριση και τη λειτουργία ΧΥΤΥ στον ίδιο χώρο, όπως άλλωστε έχει αποφασιστεί από τη δημοτική αρχή.
Ο κ.Τσίπηρας, ανέφερε πως είναι λογικές οι αντιδράσεις των συμπολιτών μας σε κάθε επιλογή της τοπικής αυτοδιοίκησης, επειδή από το παρελθόν υπάρχουν αρνητικά δείγματα γραφής από τους αιρετούς στα κοινά του νησιού, ωστόσο, υποστήριξε ότι η σημερινή δημοτική αρχή μπορεί και θέλει να λύσει με σωστό και οριστικό τρόπο το μείζον θέμα των απορριμμάτων και αυτό θα αποδειχτεί στην πράξη, σε αντίθεση με την παραπληροφόρηση που υπάρχει για νέα χωματερή στον «Λίβα».
Σχετικά με το αίτημα του δήμου να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ζάκυνθος, ο κ.Τσίπηρας, δήλωσε ότι έχει ήδη απαντήσει θετικά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και μέσω της Αποκεντρωμένης Κρατικής Διοίκησης αναμένεται να υπάρξει σχετική κυβερνητική απόφαση, ένα θέμα, το οποίο, πρόκειται να συζητηθεί στη σύσκεψη που έχει προγραμματιστεί εντός της εβδομάδας, ενδεχομένως την Τρίτη, στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία και αντιπροσωπείας των τοπικών αρχών, όπου και θα αναζητηθεί μια άμεση λύση, με προοπτική την ενδιάμεση και οριστική διευθέτηση στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.

 21/11/2016
 http://www.aftodioikisi.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών