Στάση εργασίας από εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία

 Υπουργείο Υγείας
Πανελλαδική στάση εργασίας 11 π.μ. με 3 μ.μ και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στην Αθήνα και στα προαύλια των νοσοκομείων ή τις υγειονομικές περιφέρειες στην περιφέρεια θα
πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, την Πρόνοια και το ΕΚΑΒ την Τετάρτη, έπειτα από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει την Αριστοτέλους για «άσκηση εγκληματικών πολιτικών στο χώρο της υγείας, εξαιτίας των οποίων συστηματικά κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές». Οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι εξαιτίας της υποχρηματοδότησης τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα. Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι φέτος θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση 1,156 δις ευρώ λιγότερα από αυτά που οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές δηλαδή 2 δις ευρώ, ενώ έως τώρα, αν και βρισκόμαστε στον Ιούνιο έλαβαν χρηματοδότηση για δύο μήνες - 200 εκατ. ευρώ.
Οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας διεκδικούν επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του ΕΣΥ, της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ, δημόσια δωρεάν υγεία-πρόνοια, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου, ανανέωση των πεντάμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων, επίλυση κλαδικών αιτημάτων νοσηλευτικού προσωπικού, κατάργηση των μνημονίων και ανάκτηση των απωλειών.


 28.06.2016, 17:00
http://www.efsyn.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών