Οι πολίτες ξεφτιλίζουν τις αδιανόητες βλακείες του υπουργείου Παιδείας για την κατάργηση "Πριγκιπισσών" και "Βασιλόπουλων"!


ΛΙΓΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ...
του Γιάννη Πετρίδη
Πολύ γέλιο ρίχνουν οι Ελληνες πολίτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις πρωτοφανείς θέσεις στελέχους τους υπουργείου Παιδείας, ενώπιον του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, που προτείνει στους γονείς να μην αποκαλούν τα παιδιά τους "πριγκίπισσες" και "βασιλόπουλα"
Βάσει του πορίσματος, το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται έναν «Παιδαγωγικό Κώδικα
Δημοκρατικού Ανθρωπισμού» που απευθύνεται κυρίως στους γονείς, συμβουλεύοντάς τους μεταξύ άλλων να βλέπουν το παιδί τους ίσο με τα άλλα και όχι ως πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο.
Κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι γονείς για τα παιδιά πρώτης, δευτέρας και τρίτης Δημοτικού και οι ίδιοι οι μαθητές για τις μεγαλύτερες τάξεις θα υπογράφουν ένα "Συμβόλαιο" στο οποίο θα αναφέρεται μεταξύ άλλων: "Δίνω τον λόγο της τιμής μου και υπόσχομαι ότι θα σέβομαι το σχολείο, τους δασκάλους και τους συμμαθητές μου, θα φέρομαι ιπποτικά σε όλους και ιδιαίτερα στους πιο αδύναμους, και δεν θα επιτεθώ ποτέ σε αδύναμο, αλλά θα τον υπερασπίσω από επιθέσεις. Θα θεωρώ σωστή μόνο την άμιλλα για τη διάκριση στη μάθηση, στον αθλητισμό, την καλή συμπεριφορά και τα καλά έργα. Δεν θα κάνω ποτέ στον άλλον ό,τι δεν θέλω να κάνουν σε μένα. Και θα θεωρώ ντροπή κάθε παράβαση αυτής της υπόσχεσης που ελεύθερα δίνω σήμερα".     
Από τον Κώδικα απουσιάζει οποιαδήποτε αναφορά σε εθνική και θρησκευτική ταυτότητα, κάτι που συνάδει με την κατάργηση προσευχών, παρελάσεων και άλλων στοιχείων της δημόσιας εκπαίδευσης, όπως αυτή ήταν γνωστή έως σήμερα. Επίσης, στον Κώδικα υπογραμμίζεται ότι "το παιδί καθενός είναι μοναδικό και ξεχωριστό για τον ίδιο. Ωστόσο, είναι ένα παιδί ανθρώπων όπως κάθε παιδί ανθρώπων: Διαφορετικό αλλά ίσο με τα άλλα, και όχι πριγκίπισσα ή βασιλόπουλο". 
Οι περιορισμοί αυτοί έχουν προκαλέσει… πάρτι στο Twitter, με τις σχετικές αναρτήσεις να δίνουν και να παίρνουν, σκορπώντας το γέλιο!
Δείτε ορισμένα χαρακτηριστικά posts που αποτυπώνουν το κλίμα:


  1. Απαγορεύονται δια ροπάλου και τα μπεργκερ kings. Θα αντικατασταθούν από τα μπεργκερ Marx


  2. Το σκάκι πια θα χει πιόνια βασικά τον σύντροφο και τη συντρόφισσα


  3. Καταργείται και η προσφώνηση « Πριγκηπέσα » του Ρομπέρτο Μπενίνι στο « η ζωή είναι ωραία »


  4. Κι έτσι ο μπιιιπ παντρεύτηκε την μπιιιιπ κι έζησαν αυτοί καλά στο κάστρο κι εμείς καλύτερα με Σύριζα.


  5. Καταργούνται οι Βασίλισσες στα μελίσσια , θα βάλουμε συντρόφισσες


  6. Επιτελούς να και κατι κάλο που έκανε ο Με είχε πρήξει η πεθερά μου να έχω την κόρη της σαν βασίλισσα


  7. Ο περήφανος εργάτης μετά από ταξικό αγώνα σώζει το λαϊκό κορίτσι


- See more at: http://www.pronews.gr/

20:18
31/05/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών