Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου», η πρότασή του Δήμου Δελφών με τίτλο: «Ανάπλαση Δημοτικής Ενότητας Kαλλιέων (Α’ Φάση)», προϋπολογισμού 820.800,00 €».




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        ΑΜΦΙΣΣΑ  25.11.2013
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                     
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                                                 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                  

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά                    
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα                                 
Τηλέφωνο: 2265350027    
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.:  98/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ:    Εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας - Ηπείρου», η πρότασή του Δήμου Δελφών με τίτλο: «Ανάπλαση Δημοτικής Ενότητας Kαλλιέων (Α’ Φάση)», προϋπολογισμού 820.800,00 €».


Ο Δήμος Δελφών ανακοινώνει ότι με την αρ. 2265/19-11-2013 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών εντάχθηκε προς χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου» (Κωδικός MIS 456987), που διαχειρίζεται ο Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. η πρότασή του με τίτλο: «Ανάπλαση Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων (Α’ Φάση)», προϋπολογισμού 820.800,00 €.
Με το έργο αυτό θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ανάπλασης στις τοπικές κοινότητες Μαυρολιθαρίου και Αθανασίου Διάκου της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων του Δήμου μας. Συγκεκριμένα:


Τ.Κ. ΜΑΥΡΟΛΙΘΑΡΙΟΥ:
Προβλέπεται η διαμόρφωση της δυτικής εισόδου του οικισμού, με επένδυση υπάρχοντος τοιχείου σκυροδέματος στο τμήμα κάτω από το Δημαρχείο του πρώην Δήμου Καλλιέων κατά μήκος της επαρχιακής οδού, η διαμόρφωση του κοινόχρηστου χώρου στη διασταύρωση προς το Δημαρχείο του π. Δήμου Καλλιέων, η διαμόρφωση και επίστρωση κοινόχρηστης οδού από την κεντρική πλατεία ως τον ξενώνα Αναγνωστόπουλου και η διαμόρφωση, επέκταση και αποπεράτωση της ανάδειξης - ανάπλασης των πηγών «Άμπλα».

Τ.Κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ:
Προβλέπεται ανάπλαση του κεντρικού τμήματος της οδού Πτεράρχου Αθανασίου Σταθιά και άλλων συνδεόμενων οδών για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής που οδηγεί και συνδέεται με το χώρο του μουσείου Αθ. Διάκου, καθώς και η ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων της περιοχής του οικισμού Μπούσγουρη.          

Με την ολοκλήρωση του έργου θα έχουν παραδοθεί:
·        Επενδύσεις τοίχων 844 τ.μ.
·        Επιστρώσεις με διάφορους τύπου πέτρας 2.210 τ.μ.
·        Δίκτυα ηλεκτροφωτισμού και τοποθέτηση 138 φωτιστικών σωμάτων
·        Κατασκευή λιθοδομών 2 όψεων 170κ.μ.
·        Κατασκευή λιθοδομών 1 όψης 81κ.μ.
·        Κατασκευή δικτύου ομβρίων
·        Φύτευση φυτών

Ήδη οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας ξεκίνησαν τις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Δελφών Νίκος Φουσέκης δήλωσε σχετικά:

«Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του Δήμου Δελφών, ήδη από την αρχή της παρούσας θητείας μας, συμπεριλάβαμε ύστερα από έλεγχο των υπηρεσιών μας το σύνολο των «ώριμων» προτάσεων έργων που παραλάβαμε από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους με στόχο να τις προωθήσουμε προς ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Με την σημερινή ένταξη άλλη μία από αυτές τις προτάσεις, η πρώτη φάση των Αναπλάσεων της Δημοτικής Ενότητας Καλλιέων εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και βαίνει προς υλοποίηση ύστερα από οργανωμένη, επίμονη και επίπονη προσπάθεια. Για την συγκεκριμένη επιτυχία θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τόσο τους αυτόδιοικητικούς μου συναδέλφους- πρώην και νυν-  στην Δημοτική Ενότητα Καλλιεών, αλλά και τις υπηρεσίες μας για την αποτελεσματική ανταπόκρισή τους. Ιδιαίτερα επίσης ευχαριστώ τον αυτοδιοικητικό μου συνάδελφο και φίλο Λεωνίδα Καραγιάννη, που τόσο ως Αντιδήμαρχος Δελφών όσο και ως τ. Δήμαρχος Καλλιέων αποτέλεσε τον θεμελιωτή και κύριο εκφραστή της προσπάθειας ώστε το συγκεκριμένο όραμα να μετουσιωθεί σε πραγματικότητα. Είναι διπλή η ικανοποίησή μας γιατί το συγκεκριμένο έργο εξυπηρετεί πλήρως τον στρατηγικό μας στόχο για την ανάδειξη και ανάπτυξη των ορεινών περιοχών του Δήμου μας. Θέλω τέλος να υπογραμμίσω ότι το πλήθος των εντάξεων έργων του Δήμου Δελφών στο ΕΣΠΑ που συντελούνται την τρέχουσα Δημοτική περίοδο αποτελεί επιβράβευση της δουλειάς που συντελείται και τονώνει την θέλησή μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας».

Από το Γραφείο Τύπου
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών