ΕΝΑ (από τα τελευταία) ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

"Μεσημεριάτικα"
   Μια από τις κορυφαίες στιγμές λειτουργίας ενός ευνομούμενου και δημοκρατικά εδραιωμένου κοινωνικού οργανισμού, είναι και η σύνταξη, η συζήτηση και εν τέλει η ψηφοφορία του ετήσιου προϋπολογισμού του, από τα αρμόδια για αυτήν την αποστολή μέλη του.
 Και αυτό ισχύει για όλων των επιπέδων κοινωνικές και οικονομικές κυψέλες, από μια μικρή εταιρεία ή ομάδα ανθρώπων, έως και πολυεθνικές εταιρείες και Κυβερνήσεις κρατών.
'Έτσι και ο Δήμος Δελφών, τηρώντας τη διαδικασία, θα αποφασίσει για τον προϋπολογισμό του 2019, μέσα από μια ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 18-1-2019 και ώρα 13:00'.  Δηλαδή μια εργάσιμη ημέρα και ώρα (αμέσως μετά από την λαϊκή αγορά της Ιτέας),
όπου σύμφωνα με την πρόσκληση της προέδρου του Δημοτικού συμβουλίου, θα πρέπει οι δημοτικοί σύμβουλοι να εγκρίνουν τον (πολυσέλιδο) προτεινόμενον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2019.  Και μάλιστα η όλη διαδικασία να μην υπερβεί τα 60', καθόσον, αμέσως μετά στις 14:00', θα ακολουθήσει Δημοτικό Συμβούλιο...

   Η σοβαρότητα και η αξιολόγηση της ιεραρχίας των θεμάτων τα οποία απασχολούν τον Δήμο μας, όπως επίσης και ο τρόπος διαχειρίσεώς τους,  από την παρούσα και (ευτυχώς) απερχόμενη συντόμως Δημοτική Αρχή, έχει κατ' επανάληψη καταδειχθεί.  Συνεπώς, ο οποιοσδήποτε σχολιασμός για το ...τελετουργικό της συζητήσεως του προϋπολογισμού, δεν έχει πλέον κανένα νόημα.
Δεν αντέχουμε όμως να μην σχολιάσουμε, το 23ον και τελευταίον θέμα της ημερησίας διατάξεως από το ακολουθόν Δημοτικό Συμβούλιο, όπου ο Δήμαρχος θα υποχρεωθεί να απαντήσει για την στάση του Δήμου μας στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων.  Και αυτό γίνεται μετά από συνεχείς αρνήσεις του ιδίου να συζητήσει το θέμα, διότι δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει αίτημα για το θέμα με υπογραφές δημοτών.

   Εμείς να σημειώσουμε ότι, σχεδόν το σύνολο των Δήμων της Ελλάδος, από μηνών έχει δημοσιοποιήσει ψηφίσματα-αποφάσεις για το θέμα του ονόματος του γειτονικού κράτους και ένας από τους ιστορικότερους Δήμους της χώρας, ο Δήμος Δελφών, αρνείται να "αναμιχθεί" (γιατί άραγε;) στην καπήλευση του ονόματος της Μακεδονίας μας.
  Εμείς εδώ, είχαμε να λύσουμε το κυκλοφοριακό της Αμφίσσης, είχαμε να τρέξουμε στην Αμερική, την Αγγλία, την Κίνα και το Ισραήλ, είχαμε να μετράμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, είχαμε να ιδρύσουμε δυο, ίσως και τρία Λιμενικά Ταμεία, προσπαθούσαμε να "γονατίσουμε" την ΕΥΔΑΠ, ενώ τα χιόνια αναζητούσαν το πληρωμένο σκυρόδεμα και το ΤΕΙ με το λυχνάρι "σεριανούσε" ανάμεσα απ' τα μυαλά μας, προσπαθώντας να εύρη ανήξερους για το ψηφοδέλτιο. Με την Μακεδονία (μας) θα ασχοληθούμε;...

Πόσα Συμβούλια να έμειναν ακόμη;...
***************************************************  
******************************************************






















Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019

Αναρτήθηκε από https://epikourositeas.blogspot.com/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών