Μάξιμος Χαρακόπουλος για εγκατάσταση νέων αγροτών: «Στόχος η ανανέωση του αγροτικού δυναμικού»



                           
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 24 Δεκεμβρίου 2013

Μάξιμος Χαρακόπουλος για εγκατάσταση νέων αγροτών:

«Στόχος η ανανέωση του αγροτικού δυναμικού»

·   140 εκατ. ευρώ σε 8 χιλιάδες νέους με πριμ έως 20 χιλιάδες ευρώ

Με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για το Πρόγραμμα των Νέων Αγροτών, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 3255 τ. β΄ 20/12/2013), ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους ενδιαφερόμενους νέους να καταθέσουν έγκαιρα τους φακέλους για την ένταξή τους στο καθεστώς του Μέτρου 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρακόπουλος τόνισε τα εξής:


«Η αναζωογόνηση της υπαίθρου και η ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού στον πρωτογενή τομέα, αποτελούν προτεραιότητες της κυβέρνησης. Έτσι, στην προκήρυξη του Προγράμματος Νέων Αγροτών, τα χρήματα από 100 εκατομμύρια ευρώ, που είχαν προβλεφθεί αρχικά, αυξήθηκαν σε 140 εκατομμύρια ευρώ, καθώς βρέθηκαν οι απαιτούμενοι πόροι. Το πριμ πρώτης εγκατάστασης μπορεί να φτάσει τις 20 χιλιάδες ευρώ, ενώ αναμένεται να καλύπτει 8 χιλιάδες νέους αγρότες. Καλώ, λοιπόν, τους ενδιαφερόμενους να ετοιμάσουν έγκαιρα τους φακέλους τους καθώς η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά στις 18 Μαρτίου 2014 και λήγει στις 16 Μαΐου 2014.
Έχουμε ζητήσει στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 η προκήρυξη να γίνεται κάθε χρόνο, ώστε να ωφελούνται περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Να υπενθυμίσω, βεβαίως, ότι στη νέα ΚΑΠ προβλέπεται έως 2% του εθνικού δημοσιονομικού φακέλου να δίνεται σε νέους αγρότες. Στόχος μας είναι ένας δυναμικός και εξωστρεφής πρωτογενής τομέας. Και οι νέοι που επιλέγουν την ενασχόληση με τη γεωργία και την κτηνοτροφία μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην επίτευξή του».
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών