Commission: Από εβδομάδα οι εγκρίσεις των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης

 https://www.airetos.gr/UsersFiles/Images/%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%99%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%97%20-%20%CE%9A%CE%A5%CE%92%CE%95%CE%A1%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97/European_Commission777x437.png

Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα αρχίσουν να τρέχουν οι χρηματοδοτήσεις για τα 23 συνολικά εθνικά σχέδια ανάκαμψης που έχουν κατατεθεί στο πλαίσιο του NextGenerationEU, ενώ η διαδικασία

έγκρισης τους από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει από την ερχόμενη εβδομάδα δήλωσε η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Το Ελληνικό Σχέδιο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0», αναμένεται να περιλαμβάνεται στην πρώτη λίστα των Εθνικών Σχεδίων που θα λάβουν έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την άλλη εβδομάδα.

Σημείωσε πως αυτό αποτελεί ορόσημο για την ΕΕ, αφού χρειάστηκε λιγότερο από ένας χρόνος από τη συμφωνία για το NextGenerationEU στην τετραήμερη σύνοδο κορυφής τον περασμένο Ιούλιο έως την έγκριση των πρώτων σχεδίων, για ένα ταμείο ανάκαμψης που αποτελεί ένα ακόμη μεγαλύτερο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη από το σχέδιο Μάρσαλ.

Τόσο η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όσον και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος Βαλντις Ντομπρόβσκις δεν ανακοίνωσαν τις ομάδες χωρών που θα προτεραιοποιηθούν στην αξιολόγηση των σχεδίων. Γεγονός όμως είναι πως αν ισχύσει η αρχή «ο πρώτος θα προηγηθεί», τότε η χώρα μας θα βρεθεί στην πρώτη τριάδα της αξιολόγησης μαζί με την Πορτογαλία και την Γερμανία.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε επίσης πως οι ευρωπαίοι είναι έτοιμοι για μια νεα αρχή που θα προσδιορίζεται από την ψηφιακή και πράσινη μετάβαση, ενώ η ΕΕ θα συνεχίσει να παρακολουθεί την τήρηση των στόχων του προγράμματος μέσα από την υλοποίηση των εθνικών σχεδίων.

Πηγή: ΕΡΤ

 9/6/2021

airetos.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών