Δυσαρέσκεια στη Δ.Κ. Ιτέας για το τεχνικό πρόγραμμα

Σήμερα τελικά τίθεται το ζήτημα του προγράμματος των έργων για την επόμενη χρονιά

Με κύριο θέμα στην ημερήσια διάταξη την κατάρτιση του τεχνικού της προγράμματος για το έτος 2021 συνεδρίασε το βράδυ της Τρίτης στο Κυριακοπούλειο το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας. Εν τούτοις, το θέμα δεν συζητήθηκε καθόλου στη συνεδρίαση, η οποία πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών στα πλαίσια των κανονισμών που ισχύουν για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. 


Ο λόγος της εξέλιξης αυτής ήταν η μη δυνατότητα παρουσίας του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας, Γιώργου Τσατσαρώνη, ο οποίος είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος και αρμόδιος Αντιδήμαρχος επί των τεχνικών υπηρεσιών στο Δήμο Δελφών. Το ζήτημα του τεχνικού προγράμματος της πόλης θα συζητηθεί σήμερα σε νέα συνεδρίαση του Σώματος, η οποία θα έχει ως αντικείμενο το θέμα αυτό.

Ωστόσο, έστω και αν το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έτυχε συζήτησης και πραγμάτευσης, στη συνεδρίαση καταγράφηκε μεγάλη δυσαρέσκεια από πλευράς των τοπικών συμβουλίου. Κι αυτό γιατί από το περσινό πρόγραμμα που είχε ψηφιστεί και είχε αποσταλεί προς ενσωμάτωση στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Δελφών δεν υλοποιήθηκε απολύτως τίποτα από όσα είχε προτείνει το Σώμα. Συνεπώς, η συζήτηση του θέματος την Τρίτη που μας έρχεται είναι προφανές ότι παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Από εκεί και πέρα, το συμβούλιο της Κοινότητας έλαβε απόφαση διαμαρτυρίας προς την Alpha Bank εξαιτίας της ληφθείσας απόφασης για κλείσιμο του υποκαταστήματος Ιτέας του τραπεζικού ιδρύματος. Παράλληλα, εκτός των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης προέκυψε θετική γνωμοδότηση για την παραχώρηση της λειτουργίας της παιδικής χαράς που βρίσκεται στην χερσαία ζώνη λιμένα από το Λιμενικό Ταμείο στο Δήμο Δελφών.

Τέλος, το Σώμα γνωμοδότησε εξίσου θετικά για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη στο τρίτο δημοτικό σχολείο της Ιτέας.

 fokidanews.gr

 Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 2 Οκτωβρίου

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών