“Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα για το προσφυγικό”

Διαψεύδει ο Δήμαρχος Δελφών την δημιουργία δομής στην Άμφισσα

“Και αυτά τα δημοσιεύματα (σ.σ.: της εφημερίδας Real News) αλλά και τα προηγούμενα είναι παντελώς ανυπόστατα”. Με αυτή την κοφτή και κατηγορηματική -θα την χαρακτηρίζαμε καλύτερα “ξερή”- τοποθέτηση ο Παναγιώτης Ταγκαλής διέψευσε τις πληροφορίες που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τις οποίες η Άμφισσα περιλαμβάνεται στις πόλεις εκείνες στις οποίες θα δημιουργηθούν νέα Κέντρα Φιλοξενίας.
Το θέμα έφερε στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με την μορφή της κατάθεσης ερώτησης προ της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης η παράταξη του Γιώργου Δρακάκη, κατηγορώντας τη δημοτική Αρχή πως σκόπιμα εδώ και δύο μήνες αποφεύγει την εισαγωγή και τη συζήτηση του θέματος στη δημοτική αντιπροσωπεία. “Προφασίζεστε πως το πρόγραμμα των συνεδριάσεων είναι φορτωμένο. Για το διαγώνιο όμως υπάρχει χρόνος”, τόνισε ο επικεφαλής της Δελφικής Δημοκρατίας. 
Απάντηση στο Γ. Δρακάκη έδωσε η Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου. “Δεν αδιαφορούμε καθόλου. Όλοι έχουμε την ίδια αγωνία. Στην επόμενη συνεδρίαση θα το εισαγάγουμε, ίσως και με τη μορφή μονοθεματικής συνεδρίασης”, ήταν η τοποθέτηση της Χρυσούλας Πονήρη-Σεγδίτσα.
Δεσποτίδης: “Με την υπάρχουσα Μόρια τι θα γίνει”;
Δραττόμενος της ευκαιρίας ο Προκόπης Δεσποτίδης έθεσε το ζήτημα των Ρομά της Άμφισσας και την ανάγκη αντιμετώπισής του. “Στην Άμφισσα έχουμε ήδη μία Μόρια. Κι εννοώ τον καταυλισμό των Ρομά. Έχει ήδη καταστραφεί εκεί το αθλητικό κέντρο. Προτού δημιουργηθεί η νέα Μόρια, να δούμε τι θα κάνουμε με την υπάρχουσα. Και δεν το λέω με επιθετική διάθεση, κάθε άλλο. Αλλά πρέπει να βρούμε λύσεις να ζουν ανθρώπινα, να πάνε τα παιδιά τους σχολείο, να ξεφύγουν από την παραβατικότητα”, επεσήμανε ο σύμβουλος της Δελφικής Δημοκρατίας.
“Δεν γίνονται όλα μέσα σε πέντε μήνες. Το θέμα θα έρθει την Άνοιξη οργανωμένα. Δεν είναι χρήσιμο για κανέναν να ανοίξει τώρα και απροετοίμαστα”, ήταν η τοποθέτηση σχετικά του επικεφαλής της δημοτικής διοίκησης.

 Εν Δελφοίς, Έντυπη Έκδοση, 7 Φεβρουαρίου

 10 Φεβρουαρίου 2020
 http://www.fokidanews.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών