Δρόλαπας: Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Ι Κ Ο… Όσο η Ευρώπη θα σφυρίζει αδιάφορα, εδώ θα φορτώνουμε συνεχώς τον… γάϊδαρο που κάποια στιγμή θα… «μπατάρει»… Μήπως οι Πολίτες να ενώσουν τις φωνές τους;;

 Αποτέλεσμα εικόνας για δρολαπας νικος



















 Π Ρ Ο Σ Φ Υ Γ Ι Κ Ο… έπεται συνέχεια ! 



Πρέπει να διακατεχόμαστε και να υπηρετούμε μια ηθική η οποία ΔΕΝ ευνοεί τον ισχυρότερο, αλλά προστατεύει τον πιο αδύναμο, γιατί έτσι μπορούμε να αντιπαρατεθούμε και να έρθουμε σε σύγκρουση με τη βαρβαρότητα, τη χυδαιότητα και την οργή.

  Είναι δυνατόν σήμερα να μιλάμε για εγκλεισμούς χιλιάδων ανθρώπων σε λεγόμενες ‘’κλειστές δομές’’, σε στρατόπεδα, σε ξερονήσια, σε παλιά εργοστάσια, η αλλού; Ας αφήσουμε το ευρωπαϊκό περιβάλλον όπου η Ελλάδα ανήκει, η τα ανθρώπινα δικαιώματα, που μέρα με τη μέρα παραμένουν λόγια χωρίς αντίκρισμα χάνοντας την αξία τους.

   Εγκλεισμός σε τέτοιες δομές πρέπει να επιτρέπεται ΜΟΝΟΝ για όσους έχει απορριφθεί τελεσίδικα το αίτημα ασύλου τους, εν αναμονή της απέλασης και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Για όλους τους άλλους που έχουν υποβάλει αίτημα ασύλου, τέτοιος εγκλεισμός ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. 

  Αντίθετα, παίρνουν προσωρινή άδεια εργασίας και ο μόνος περιορισμός που μπορεί να τους επιβληθεί είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να διαμένουν υποχρεωτικά στον τόπο που έχουν δηλώσει στις αρχές ως τόπο κατοικίας. Το θέμα όμως που τίθεται είναι, ΑΝ ως χώρα έχουμε αυτή τη δυνατότητα και πού υπάρχει το όριο.

  Εξ ίσου σοβαρό είναι ότι, αν πλημμυρίσει η Ελλάδα από πρόσφυγες και μετανάστες, ΜΗΠΩΣ αυτό αποτελεί έναν έξωθι οργανωμένο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ της Ελλάδος; Αυξάνονται τα μέτρα φύλαξης των συνόρων και αρχίζει ο έλεγχος των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και του ρόλου που ενδεχομένως παίζουν. Πόσο όμως τα μέτρα αυτά θα αποδώσουν;

  Ο σχεδιασμός, από τις επιλεγείσες περιοχές περιλαμβάνει τη Στερεά Ελλάδα και την Άμφισσα, ενώ αναμένεται η οριστικοποίηση των πρώτων περιοχών. Φαίνεται ότι εμείς εδώ είμαστε πιο «υπάκουοι» και «πρόθυμοι».
    Οι αιρετοί εκπρόσωποι της Φωκίδας μέχρι σήμερα δεν έχουν πάρει θέση στα τεκταινόμενα για τη Φωκίδα. 

   Ο Βουλευτής κ. Ιωάννης Μπούγας σε πρόσφατη συνέντευξή του απέκλεισε την Άμφισσα και την Ιτέα. Και το θέμα δεν περιορίζεται στην Ιτέα ή την Άμφισσα. Όπου κι αν εγκατασταθούν τα 500 έως 2.000 άτομα που υπολογίζονται να εγκατασταθούν εδώ, το πρόβλημα θα διαχέεται και πέραν του χώρου διαμονής τους, σε ευρύτερες περιοχές της Φωκίδας. 

   Θα απαγορευθεί η μετάβασή τους στους Δελφούς; Το Νοσοκομείο της Άμφισσας με τις ελλείψεις σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες; Η Αστυνομία, με τεράστιο πρόβλημα και αυτή σε προσωπικό θα είναι σε θέση να διασφαλίσει τον Πολίτη, το σπίτι του, το μαγαζί του;

   Γι΄αυτό, όσοι σιωπούν, ή ακόμη και παραπλανούν τη τοπική Κοινωνία, τώρα που το θέμα αυτό διογκώνεται και τα παρατράγουδα πληθαίνουν μέρα με τη μέρα και τα επεισόδια τύπου Μόριας γίνονται πιο ανησυχητικά, θα πρέπει να μιλήσουν καθαρά. 

  Την τελευταία βέβαια λέξη θα την πει η Κυβέρνηση, η οποία καλείται να αντιμετωπίσει το Εθνικό, όπως αυτό αναδεικνύεται ζήτημα, το οποίο εκ της φύσεώς του είναι πολύ δύσκολο και πολύπλοκο και πρέπει να πιέσει την Ευρώπη για τον διαμοιρασμό των ροών. 
  Και όσο οι πιέσεις προς την Ευρώπη είναι ασθενικές, τόσο η Ευρώπη θα σφυράει αδιάφορα και τόσο εμείς εδώ θα φορτώνουμε συνεχώς τον… γάϊδαρο με επακόλουθο κάποια στιγμή να… « μπατάρει ».

   Μήπως λοιπόν οι Πολίτες, με τα επιχειρήματα που έχουν και καθημερινά διατυπώνουν, πρέπει να ενώσουν τις φωνές τους και με τις λελογισμένες αντιδράσεις τους να πιεσθεί και να βοηθηθεί και η Κυβέρνηση, ως πιεζόμενη από τις αντιδράσεις των Πολιτών, να γίνει και η ίδια πιο πιεστική προς την φοβική Ευρώπη;;...
του Νίκου Δρόλαπα





https://fokidatv.blogspot.com
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών