Επίσημα αγνοούμενες οι 9χρονες στο Μάτι - «Δεν ήταν στο καΐκι» λέει η ΕΛΑΣ - Η απόλυτη διάλυση - Εκδόθηκε Amber Alert

Επίσημα αγνοούμενες οι 9χρονες στο Μάτι - «Δεν ήταν στο καΐκι» λέει η ΕΛΑΣ - Η απόλυτη διάλυση - Εκδόθηκε Amber Alert 

Amber Alert εξεδόθη για τις 9χρονες δίδυμες Σοφία και Βασιλική Φιλιπποπούλου που εξαφανίστηκαν κατά τη φωτιά στο Μάτι.

Δεν καταγράφηκαν, δεν φωτογραφήθηκαν, δεν υπήρξε κανένας κρατικός υπάλληλος να ρωτήσει τους πρώτους διασωθέντες, ποιοι είναι Μετά την δεύτερη «φουρνιά» διασωθέντων ξεκίνησε η καταγραφή.
Σε μια σειρά να τους έβαζαν και μια φωτογραφία με κινητό να τραβούσαν στον κάθε ένα διασωθέντα οι άνδρες του Λιμενικού (να συνέδραμε και η αστυνομία εν ανάγκη) τώρα θα γνωρίζαμε ακριβώς ποιοι έχουν διασωθεί. Η απόλυτη αποσύνθεση!

Απευθυνόμενοι στο Λιμενικό, διαπίστωσαν ότι τα ονόματά τους δεν υπάρχουν στη λίστα με τους επιβαίνοντες στη βάρκα γιατί απλούστατα δεν υπήρχε κράτος.

Πέντε ώρες έκανε το Λιμενικό να πάει στην περιοχή που είχαν βουτήξει εκατοντάδες άνθρωποι για μια απόσταση 5' από το λιμάνι της Ραφήνας! Ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού λένε στο pronews.gr ότι «Ζητούσαμε από τις 19.00 το απόγευμα να σπεύσουμε στην περιοχή για διάσωση και κανείς δεν μας απάντησε»!

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας έστειλε τον Στόλο στην... Ραφήνα! Φρεγάτες και αποβατικά! Και έφτασαν στις 04.00 τα ξημερώματα.
 Και μόνο αυτό αποδεικνύει την διάλυση του εσωτερικού μηχανισμού ασφάλειας. Οχι γιατί πήγαν στις 04.00 τα ξημερώματα, αλλά γιατί δεν είναι αυτή η δουλειά τους. 

Ο άνδρας με το μούσι που εικονίζεται δίπλα στα παιδιά στο βίντεο που μετέδωσε ο Alpha λέει ότι τα είναι τα δικά του.
 Κατέθεσε ότι το ένα είναι η βαφτιστήρα του και το άλλο παιδί φιλικής του οικογένειας, ενώ γίνεται γνωστό ότι στο πλοίο επέβαιναν άλλα δύο κοριτσάκια.

Ο άνδρας μετέβη στην αστυνομία, ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε πως τα δύο από τα παιδιά στο σκάφος ήταν παιδιά του ενώ τα άλλα δύο ήταν της κουμπάρας του. Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι όντως τα παιδιά είναι δικά του και δεν είναι οι αδελφές Φιλιπποπούλου.

Το Λιμενικό, είχε κάνει γνωστό από το πρωί ότι τα δύο κορίτσια δεν βρίσκονταν στις λίστες καταγραφής των διασωθέντων στο λιμάνι της Ραφήνας, αλλά η πρώτη «φουρνιά» διασωθέντων δεν καταγράφηκε.
Ενας μάρτυρας είπε ότι χθες είδε τις μικρές ασυνόδευτες στην κεντρική πλατεία της Ραφήνας!

Απίστευτο κομφούζιο και διάλυση ενός κράτους που φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει από «κεκτημένη ταχύτητα»...

Ο καπετάνιος Δημήτρης Περήφανος δήλωσε: «Αρχικά πήρα έναν κύριο και μια κυρία, με το σκάφος μου το «Σπύρος». Στη συνέχεια βρήκαμε τέσσερα παιδιά και μια κυρία φώναζε «σώστε τα παιδιά μου». Ήμουν αφοσιωμένος πως να σώσω περισσότερους.
Μαζί μου είχα οκτώ Αιγύπτιους βοηθούς. Όταν τελειώσαμε ρώτησα τα παιδιά αν ήταν της κυρίας και του κυρίου, που στο βίντεο δεν φορά μπλούζα.
Βγήκαν έξω, και ο μπαμπάς των άλλων δύο τα πήρε. Αυτός ξέρει με ποιο πλοίο διασώθηκε. Αυτοί που ήταν μαζί να βγουν να πουν. Αυτοί που τα συνόδευαν να μιλήσουν. Θέλω να βοηθήσω τόσο πολύ. Ήταν ψύχραιμα, αλλά σιωπηλά τα παιδάκια, κρύωναν λίγο».

Η οικογένεια Φιλιππόπουλου έχει ήδη αναζητήσει τα δύο κορίτσια σε νοσοκομεία και νεκροτομεία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Κατόπιν αυτού, ο πατέρας απηύθυνε έκκληση για βοήθεια σε όποιον γνωρίζει κάτι για την τύχη των παιδιών. Όποιος έχει κάποιο στοιχείο μπορεί να απευθυνθεί στο 110 στην Αστυνομία ή στο 199 στην Πυροσβεστική ή στο 108 στο Λιμενικό Σώμα.

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών