ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο Ερντογάν, ο Αλέξης και η Δικαιοσύνη

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Βρήκα πολύ ενδιαφέρουσα τη συνέντευξη του Ερντογάν στον Αλέξη Παπαχελά. Δεν είχα το χρόνο να τη μελετήσω λέξη προς λέξη. Πέρα από τα καλά και όμορφα λόγια βλέπεις την πορεία ενός ανθρώπου, που διαμορφώνει το καινούργιο πρόσωπο της Τουρκίας. Με ανησύχησε οπωσδήποτε η
προσπάθειά του να αλλάξει όσα συμφωνήθηκαν στη Λωζάννη το 1923. Δεν είμαι, όμως, ποτέ βέβαιος ότι το κύριο βάρος θα το ρίξει στα ελληνοτουρκικά. Μάλλον, τον ενδιαφέρουν τα πετρέλαια της Μοσούλης.
Θέλω να σταθώ σε ένα πολύ βασικό, για τις αντιλήψεις μου, σημείο. Επιμένει στο θέμα της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών, που η Ελλάδα δεν του εξέδωσε. Με βάση, πάντα, τις τρεις αποφάσεις του Αρείου Πάγου.
Όσα είπε στη συνέντευξή του γύρω από το θέμα αυτό αποκτούν ένα εξαιρετικό ενδιαφέρον. Και για την αντίληψη, που έχει για τη Δικαιοσύνη. Και στη χώρα μας. Και για το ότι επιβεβαίωσε αυτό που ξέρουμε όλοι μας από την πρώτη στιγμή για το πόσο εύκολα υπόσχεται ο Αλέξης Τσίπρας. Συνέκρινε τη Δικαιοσύνη της δικής του χώρας με τη δική μας. Πολύ αργή η ελληνική Δικαιοσύνη, κατά τον Ερντογάν. Ενώ η τουρκική Δικαιοσύνη είναι πολύ πιο γρήγορη!
Τί φυσικά εννοούσε ο Ερντογάν; Η τουρκική Δικαιοσύνη διεκπεραιώνει γρήγορα τις εντολές της εκτελεστικής εξουσίας. Δηλαδή, του Ερντογάν. Ενώ η Ελληνική Δικαιοσύνη δεν δείχνει την ίδια προθυμία. Πάντα κατά τον Ερντογάν.
Για να θυμηθούμε τα γεγονότα. Τον Ιούλιο του 2016 ξέσπασε ένα στρατιωτικό πραξικόπημα στην Τουρκία. Πολλοί και στην Τουρκία και στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι το προβόκαρε ο ίδιος ο Ερντογάν. Για να ανατρέψει το κεμαλικό καθεστώς της Τουρκίας. Δεν ξέρω πόση αλήθεια περιέχουν αυτοί οι ισχυρισμοί. Και δεν είναι αυτό το θέμα μας. Οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί προσγείωσαν τα δύο ελικόπτερά τους στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για να αποφύγουν τη σύλληψή τους και τα βασανιστήριά τους από τις δυνάμεις του Ερντογάν.
Ο Ερντογάν απαίτησε την έκδοσή τους. Μετά από μια μακρά και επίπονη δικαστική διαδικασία ο Άρειος Πάγος γνωμοδότησε υπέρ της μη έκδοσής τους. Και αυτό δεσμεύει την ελληνική κυβέρνηση.
Ο Τσίπρας υποσχέθηκε την έκδοσή τους μέσα σε 15-20 ημέρες. Τόσο του έκοβε. Και από τα μεγάλα παραλειπόμενα της διάσκεψης και της απόφασης του Αρείου Πάγου;
Η κυβέρνηση άσκησε αφόρητη πίεση να γνωμοδοτήσει ο Άρειος Πάγος θετικά υπέρ της έκδοσης. Κάποτε, θα μαθευτεί ολόκληρη η αλήθεια…


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών