Δημόσιο –Επικαιροποιημένο Μνημόνιο: Τι προβλέπει για μισθούς, συμβασιούχους, κλαδολόγιο (έγγραφο)

Νέα ανώτατα όρια για το μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο το οποίο θα επηρεάζει και τον αριθμό των συμβασιούχων που κέρδισαν τελεσίδικες αποφάσεις για να γίνουν αορίστου χρόνου περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο μνημόνιο. Παράλληλα τίθεται πλαφόν στον αριθμό των συμβασιούχων στο
Δημόσιο για το 2018 με την εξαίρεση των προσλήψεων για το προσφυγικό, τις φυσικές καταστροφές και την ανθρωπιστική κρίση. Ενώ προβλέπεται χαρτογράφηση και εξομάλυνση στο σημερινό κλαδολόγιο
Αναλυτικά τα όσα περιλαμβάνει το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για μισθολογικό κόστος Δημοσίου, συμβασιούχους.
Περαιτέρω δράσεις περιλαμβάνουν:
  1. i. Μαθήματα. Μέχρι το Μάιο του 2018 το σημερινό σύστημα «klados» θα χαρτογραφηθεί και θα εξομαλυνθεί με τις γενικές και ειδικές περιγραφές θέσεων εργασίας, με τη συνεργασία της διαθέσιμης τεχνικής βοήθειας.
ii.Το νομοσχέδιο για το προσωπικό. Το MΠΔΣ 2019-22 θα καθορίσει ανώτατα όρια για το μισθολογικό κόστος και το επίπεδο της δημόσιας απασχόλησης που είναι συνεπής με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και τη διασφάλιση της πορείας προς την κατεύθυνση συγκεκριμένου ποσοστού του μισθολογικού κόστους σε σχέση με το ΑΕΠ κατά τη διάρκεια της περιόδου, μεταξύ άλλων μέσω της χρήσης  του κανόνα που θα μεταβεί από το 1: 4 το 2017 και το 1: 3 το 2018, ενώ θα απαλλάσσεται από τον υπολογισμό του ο συνολικός ετήσιος αριθμός των τοποθετήσεων που οφείλονται στην κινητικότητα του προσωπικού στο δημόσιο τομέα, εκτός από τις εταιρείες του κεφαλαίου Β. Οι μετατροπές των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε μόνιμες μετά από τελεσίδικη απόφαση του Δικαστηρίου θα απαιτούν τη λήψη μετρων για την τήρηση του προβλεπόμενου μισθολογικού κόστους στον προϋπολογισμό του 2018 και στο ΜΠΔΣ 2019-22.
Επιπλέον, θα τεθεί ένα ανώτατο όριο στις συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης για να εξασφαλιστεί ότι ο μέσος όρος των συμβάσεων που επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, όπως αναφέρεται στην απογραφή, θα παραμείνει αμετάβλητος το 2018, διατηρώντας τον προβλεπόμενο γενικό κρατικό μισθολογικό κόστος. Πρόσθετες προσωρινές συμβάσεις για την κάλυψη αναγκών που προέρχονται από την κρίση των προσφύγων, φυσικές καταστροφές και ανθρωπιστική κρίση θα εξαιρεθούν από το καθεστώς οροφή.

 http://www.aftodioikisi.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών