Όνειδος για την κυβέρνηση η «νομιμοποίηση» των δηλώσεων Ερντογάν - Η επίσκεψη έπρεπε να ακυρωθεί

Όνειδος για την κυβέρνηση η «νομιμοποίηση» των δηλώσεων Ερντογάν - Η επίσκεψη έπρεπε να ακυρωθεί
Όνειδος αποτελεί για την κυβέρνηση η ουσιαστική «νομιμοποίηση» των δηλώσεων Ερντογάν για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης καθώς ζήτησε αλλαγή συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας λίγο πριν πατήσει το πόδι του στην χώρα μας κάτι που θα έπρεπε να προκαλέσει την άμεση ακύρωση της πρόσκλησης στον Τούρκο πρόεδρο και ματαίωση της επίσκεψής του στην Αθήνα.

Αντ'αυτού, η επίσκεψη διεξάγεται κανονικά «ως να μην τρέχει κάστανο» εμφανιζόμενη έτσι η ελληνική κυβέρνηση ως αποδεχόμενη τις θέσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν!
Φυσικά δεν υπάρχει η δικαιολογία από την κυβέρνηση ότι «δεν το ξέραμε ότι θα έλεγε τέτοια πράγματα» καθώς το τι θα δήλωνε ήταν ήδη γνωστό από τους διπλωματικούς διαύλους, αλλά πέραν τούτου τα αποσπάσματα της συνέντευξης τα οποία είχαν και την ουσία, είχαν βγει από χθες το απόγευμα.
Συνεπώς υπήρχε αρκετός χρόνος για να ματαιωθεί ως έπρεπε η επίσκεψη αυτή. Μια επίσκεψη η οποία συμφέρει μόνο τον ίδιο τον Ερντογάν.
Βέβαια εδώ τίθεται και ένα ζήτημα με ελληνικά ΜΜΕ τα οποία δίνουν βήμα στον Ρ.Τ.Ερντογάν για να εκφράζει ελεύθερα τις θέσεις του και να τις ακούει ως θέσφατα ο ελληνικό λαός αλλά και οι ελληνικές ΕΔ, οι οποίες βλέπουν ότι η ελληνική πολιτική ηγεσία συνδιαλέγεται με τον Τούρκο πρόεδρο ακόμα και για θέματα ελληνικής κυριαρχίας!
Τίθεται ζήτημα λοιπόν ακόμα και από απόψεως δημοσιογραφικής δεοντολογίας, για το πως ο ΣΚΑΪ και ο Α.Παπαχελάς επέτρεψαν στον Ρ.Τ.Ερντογάν να εκφράσει τέτοιες απόψεις και στην ουσία να προχωρήσει σε «διάγγελμα» προς τον ελληνικό λαό από την τηλεοπτική του συχνότητα.
Το να ακούγονται οι απόψεις του στην τουρκική τηλεόραση είναι κατανοητό αν και εξίσου προκλητικό, στην ελληνική όμως... δεν προβλέπεται.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΣΚΑΪ έχει πολύ στενές σχέσεις με τον Τούρκο παραγωγό του Survivor, Acun Ilicali, στενότατο φίλο του Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος είναι αυτός που βρίσκεται πίσω απ'ολο το ψυχαγωγικό πρόγραμμα του τηλεοπτικού δίαυλου.
Έχει τα δικαιώμτα και στο «Ελλάδα έχεις ταλέντο» που και αυτό είναι κερδοφόρο για τον σταθμό.
Για όσους θυμούνται πέρσι το Survivor «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» καθώς έπιασε ποσοστά τηλεθέασης που ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και αναμένεται να κινηθεί σε παρόμοια επίπεδα και φετος.
Έτσι λοιπόν είδαμε τον Τούρκο πρόεδρο να «αναθεωρεί» από μόνος του την Συνθήκη της Λωζάνης διαμέσου ελληνικού τηλεοπτικού διαύλου.
«Πρώτα και κύρια, η Συνθήκη της Λωζάννης δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Αφορά ολόκληρη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού, πιστεύω συγχρόνως ότι όλες οι συνθήκες χρειάζονται μία επικαιροποίηση. Και η Λωζάννη σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, χρειάζεται επικαιροποίηση», χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο σε ποια  τελευταία γεγονότα  αναφέρεται.
Σε ερώτηση για τα ελληνικά νησιά και τη σχετική του ομιλία, ο Τούρκος, πρόεδρος έκανε ότι δεν θυμάται τονίζοντας πως:
«όταν μιλάω για επικαιροποίηση των συνθηκών, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Από το Α ως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με ορισμένα θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε», είπε ο Ερντογάν ο οποίος ως «συζήτηση» αντιλαμβάνεται μόνο ένα πράγμα: Την υποχώρηση της Ελλάδας.
Πάλι αναγκαζόμαστε να ρωτήσουμε τους κυβερνώντες: Για ποιο λόγο πραγματοποιείται τελικώς η επίσκεψη Ερντογάν; 

http://www.pronews.gr/

07/12/2017 - 07:13
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών