ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Η αποκάλυψη και η ομολογία του Ν. Βούτση

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Χθες στη Βουλή ο Νίκος Βούτσης, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, προέβη σε δύο συγκλονιστικές ομολογίες: Από τη μια αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση των Σαμαρά – Βενιζέλου ανατράπηκε από τους ξένους. Από την άλλη ομολόγησε ότι την παρούσα κυβέρνηση της στηρίζουν οι ξένοι – δανειστές – εταίροι.

Και η μία αποκάλυψη και η άλλη ομολογία είναι συγκλονιστικές. Επιβεβαιώνουν όσα έχουμε και έχω προσωπικά υποστηρίξει στο παρελθόν.
Ως προς την πρώτη αποκάλυψη. Πράγματι οι δανειστές έπαυσαν να συνομιλούν ουσιαστικά με τον Αντώνη Σαμαρά από το καλοκαίρι του 2014. Ο τελευταίος είχε προβεί σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης και είχε τοποθετήσει σε καίρια αξιώματα και θέσεις τα πιο λαϊκιστικά στοιχεία του πολιτικού χώρου. Που από τη φύση τους ήσαν και παραμένουν αντιευρωπαϊκά. Όταν, μάλιστα, ο Αντώνης Σαμαράς ανήγγειλε με μονομερή πρωτοβουλία ότι όπου να ‘ναι βγαίνουμε από τα μνημόνια, τότε η απόφαση των δανειστών για τη διακοπή των σχέσεών τους (και των κυβερνήσεών τους) έγινε τελεσίδικη.
Από το καλοκαίρι, λοιπόν, του 2014 δεν μπήκε στην Ελλάδα ούτε ένα ευρώ στο πλαίσιο των δανειακών υποχρεώσεων των εταίρων – δανειστών. Και η όλη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Δημοκρατίας ήταν άνευρη, ηττοπαθής και πολιτικά ανούσια.
Και η ομολογία έχει ενδιαφέρον. Οι δανειστές υποστηρίζουν με κάθε τρόπο τη σημερινή κυβέρνηση. Σχεδόν με πολιτικό ενθουσιασμό. Δεν είναι λίγο πράγμα να αυτοχαρακτηρίζεσαι ως αριστερός, να έχεις παρά φύση συνεργασία και στήριξη από πεντακάθαρους ακροδεξιούς και παράλληλα και ταυτόχρονα να υπακούς σε όλα τα κελεύσματα των δανειστών. Όχι μόνο στα δημοσιονομικά μέτρα. Πιο γενικά. Και σε μια σειρά άλλων θεμάτων της διεθνούς πολιτικής. Όπως στο προσφυγικό. Όπως στην πώληση οβίδων και άλλων εκρηκτικών εις βάρος λαών και άμαχου πληθυσμού και κάποτε τους λατρεύαμε ως φίλιους λαούς.
Όσοι από εμάς έχουμε την ευκαιρία να ερχόμαστε σε επαφή με πολιτικούς του ευρωπαϊκού και διεθνούς χώρου ξέρουμε ότι η στήριξη των δανειστών στη σημερινή κυβέρνηση είναι οριστική και δυναμική. Δε μας κρύβουν τον ενθουσιασμό τους ότι οι κυβερνώντες επιβάλλουν μέτρα χωρίς λαϊκή αντίσταση. Αυτά δεν είναι λόγια από επιπόλαιους αναγνώστες της νεοελληνικής πραγματικότητας. Κατά κανόνα προέρχονται από το στόμα και τα χείλη ανθρώπων που παρακολουθούν από πολύ κοντά την κατάσταση στη χώρα μας. Ο κ. Ν. Βούτσης είναι ένα από τα πιο σοβαρά στελέχη του σημερινού κυβερνητικού μηχανισμού.
Έστω και αν κάθεται στο υψηλό αξίωμα του προέδρους της Βουλής. Το ερώτημα είναι απλό: Τι σκοπεύει και με την αποκάλυψη και με την ομολογία;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη 14.12.17



ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών