ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : … Καλή χρονιά!!!

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
 Καλή χρονιά αγαπητές αναγνώστριες και αγαπητοί αναγνώστες!!!
Όχι, δεν είμαι παλαιοημερολογίτης και μάλιστα ειδικής αίρεσης. Όχι, δεν έχω φτιάξει δικό μου ημερολόγιο. Όχι, δεν πρόκειται να κατασκευάσω κάτι καινούργιο, που να μετράει διαφορετικά τις διάφορες εποχές και τους διάφορους μήνες κάθε χρονιάς. Και ούτε έχω μπλέξει τους αριθμούς. Άλλωστε, μέχρι τώρα στη ζωή μου έχω μάθει να μετράω σωστά.

Καλή χρονιά, λοιπόν. Ανοίγουν τα σχολεία. Οι αυλές και οι δρόμοι τριγύρω από αυτά γεμίζουν φωνές, ζωηράδα και χρώματα. Γεμίζουν ελπίδες και όνειρα. Τα παιδιά μας παίξανε πολύ στις διακοπές τους. Κάποια πρωτομπαίνουν στους μυθικούς χώρους της γνώσης. Κάποια παιδιά έχουν, ήδη, τις περασμένες χρονιές μεταλάβει αρκετές γνώσεις. Κάποια, ακόμα πιο μεγάλα παιδιά, έχουν μυηθεί στους λαβύρινθους των γνώσεων.
Καλή χρονιά, πάλι. Για τους αγρότες μας. Άλλωστε, όλα τα παλιά ημερολόγια ακολουθούσαν τους ρυθμούς της αγροτικής ζωής. Δίκαια, λοιπόν, οι αγρότες μας έβλεπαν τον Σεπτέμβρη σαν τον πρώτο μήνα της χρονιάς. Με βασική εξαίρεση την καλλιέργεια των πρώιμων κηπευτικών, αυτές τις μέρες ξεκινούν οι βασικές αγροτικές εργασίες. Είναι σκληρές και δύσκολες. Και ποτέ ο αγρότης μας δεν είναι βέβαιος για την αμοιβή του πιο γήινου κόπου. Από μας χρειάζεται την αγάπη μας και την αλληλεγγύη μας. Από την πολιτεία απαιτεί την προστασία της. Η τελευταία υποχρεούται. Τουλάχιστον, για το δικό της συμφέρον.
Καλή χρονιά, οπωσδήποτε. Για την Δικαιοσύνη και όσους την υπηρετούν. Στα μέσα του Σεπτέμβρη ξεκινάει η νέα δικαστική χρονιά. Έτσι συνέβαινε πάντοτε. Πολλοί υποστηρίζουν, πως αυτό οφείλεται σε κλιματολογικές συνθήκες. Που να αντέξεις νόμους, δικονομίες και ακροατήρια μέσα σε κλειστές αίθουσες τους μήνες του καλοκαιριού που, κατά κανόνα, «βαραίνουν» από την υπερβολική ζέστη. Ίσως, όμως, αυτή η χρονική επιλογή για την έναρξη της απονομής της Δικαιοσύνης να οφείλεται και στους ρυθμούς της οικονομικής δράσης. Που αρχικά ταυτιζότανε με την αγροτική ζωή και δράση.
Καλή χρονιά σε κάθε περίπτωση. Αρχίζει το εκκλησιαστικό έτος. Όλο το τυπικό της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπακούει σε αυτή τη στρατηγική επιλογή. Καλή χρονιά στους εκκλησιαστικούς άρχοντες. Να ‘ρθουν πιο κοντά στον λαό μας. Ο λαός μας το θέλει. Ποιός θα κάνει τα πιο πολλά βήματα ανάμεσά τους δεν το ξέρω.
Καλή χρονιά! Σε όλους μας! Χωρίς, ούτε έναν, απόντα.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 01.09.2017
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών