Όχι στα ενεχυροδανειστήρια

 ενεχυροδανειστηριο

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης,  απευθύνει έκκληση στους  φτωχοποιημένους  Έλληνες  καταναλωτές,  έστω και τώρα,  να αποφύγουν τα ενεχυροδανειστήρια  χρυσού και άλλων πολυτίμων μετάλλων, προκειμένου να καλύψουν ανάγκες της καθημερινότητας , γιατί ουσίας  αδυνατώντας να βρουν τα χρήματα  να τα πάρουν πίσω τα χάνουν για λίγα ευρώ .

Το θέμα είχε απασχολήσει την Ένωση από τις  αρχές του έτους 2012 και το έφερε προς ενημέρωση των καταναλωτών της, αλλά και των αρμοδίων αρχών.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση η Ένωση αναφέρει:
Σε ενημερωτικά δελτία τύπου, η Ένωση προσπάθησε να ενημερώσει τους καταναλωτές για τα βήματα τους, προκειμένου να μην πέσουν θύματα εκμετάλλευσης  “επιτηδείων”, όταν αποφασίσουν να παραδώσουν τα χρυσαφικά τους στα ενεχυροδανειστήρια,  ώστε οι καταναλωτές, να είναι υποψιασμένοι μα προπάντων ενημερωμένοι.
Δυστυχώς οι καταγγελίες που φθάνουν στην Ένωση από όλη την Κρήτη, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, κάθε άλλο παρά ενθαρρυντικές είναι. Η εκμετάλλευση από τις επιχειρήσεις αυτές είναι τραγική, αφού ουσιαστικά “γδύνουν” τους ανυποψίαστους καταναλωτές ,που βρίσκονται σε οικονομική δυσκολία, και “παζαρεύουν “οικογενειακά κειμήλια μιας ζωής, για λίγα Ευρώ.
Η Αλήθεια είναι ότι, οι ανάγκες των καιρών, μας σπρώχνουν σε τέτοιες επιχειρήσεις, με το σκεφτικό και την ελπίδα ότι η φτώχεια μας είναι περαστική, αλλά το αποτέλεσμα στις περισσότερες φορές έχει τραγική κατάληξη, γιατί η “φτώχεια δεν έχει οπισθοχώρηση” και έτσι χάνουμε τα χρυσαφικά μας αφού οι ενεχυροδανειστές παραμονεύουν σαν ύαινες, να εξαντλήσουμε τον ορισθέντα  χρόνο για να τα χάσουμε.
Η ΄Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως Κοινωνική Οργάνωση, αγγίζοντας καθημερινά την φτώχεια των πολιτών, αλλά και το άγχος,  τον εκβιασμό που βιώνουν καθημερινά από αυτό το “αλισβερίσι” δημόσια ζητά  ,την προστασία των Καταναλωτών από την Πολιτεία, επίσης  καλεί τους καταναλωτές να είναι άκρως προσεχτικοί, να παίρνουν παραστατικά από αυτές τις συναλλαγές, να προσέρχονται στα Γραφεία της ΄Ένωσης ζητώντας  ενημέρωση, αλλά και αν νοιώσουν ότι εξαπατήθηκαν, να το καταγγέλλουν στα τηλέφωνα της ΄Ένωσης 282109266,2821092306 Χανιά 2842020140 Ιεράπετρα και 1520 Γενική Γραμματεία Καταναλωτή.

  25 Αυγούστου 2017
 http://www.candianews.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών