ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ποιός θα κερδίσει τις επόμενες αναμετρήσεις;

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Όλοι θυμόμαστε την υπόσχεσή του. Ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ. Και, αν δεν τον προλάβαινε στον πρώτο χρόνο της πρωθυπουργίας του, οπωσδήποτε στο δεύτερο. Είχε και ένα σκεπτικό. Ο ΕΝΦΙΑ είναι φόρος, που δε διορθώνεται. Κακοφτιαγμένος από την πρώτη του λέξη.

Τον θυμάμαι πολύ καλά. Είχε τον ενθουσιασμό των προγραμματικών του δηλώσεων μέσα στη Βουλή. Και ήθελε να πει τα πράγματα «τσεκουράτα». Και τα ‘πε. Και, ως πρωθυπουργός, υποσχέθηκε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Και θυμάμαι πολύ καλά. Καταχειροκροτήθηκε. Και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Άλλωστε, έτσι παρέσυρε πολλούς συντηρητικούς και δεξιούς πολίτες. Η ιδιοκτησία στην Ελλάδα είχε θεωρηθεί ως κάτι το ιερό και απαραβίαστο. Και όποιος πολιτικός σκεπτότανε τη φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας ετιμωρείτο. Πολύ σκληρά.
Χθες, στάλθηκε ο ΕΝΦΙΑ, ως ραβασάκι και γι’ αυτούς που γυρνούσαν από τις διακοπές τους. Όλη η μαγεία χάθηκε. Αυτός ο ΕΝΦΙΑ είναι πολύ σκληρός. Και όσοι μείνανε πίσω στις πόλεις, γιατί δεν μπόρεσαν να χρηματοδοτήσουν διακοπές, τώρα κατάλαβαν τί σημαίνει εφιάλτης για τον απλό νοικοκύρη με την απλή και μοναδική ακίνητη ιδιοκτησία του.
Φυσικά, ο Αλέξης θα πάει όπου να ‘ναι στη Θεσσαλονίκη. Για να εγκαινιάσει τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Και όλος ο φιλικός του Τύπος μας προετοιμάζει για παροχές. Κάτι θα δώσει στους νέους ανθρώπους. Ψιλοπράγματα, βεβαίως. Ψίχουλα.
Μπροστά στην καταφανή αδυναμία του Αλέξη να τους πει με σιγουριά ότι υπάρχουν δουλειές στην Ελλάδα. Και όχι μόνο στο εξωτερικό. Και αυτοί οι νέοι ξέρουν, επίσης, πολύ καλά, πως οι αυξήσεις των νέων θέσεων εργασίας, με τις οποίες μας βομβαρδίζουν όσοι συναποτελούν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, είναι μερικής απασχόλησης. Και τα χρήματα δεν τους φτάνουν. Τουλάχιστον, για όσους δεν μένουν με τους γονείς τους. Δεν φτάνουν, ούτε για εκείνους που θέλουν να φτιάξουν τη δική τους οικογένεια, που να μη συντηρεί ο παππούς και η γιαγιά με τις συνταξούλες τους.
Θα φύγει έτσι και η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης; Με ψίχουλα και τη διανομή τους; Με κατηγορίες του ενός κατά του άλλου; Και πρωταγωνιστή σε αυτό το γήπεδο πάλι τον Αλέξη;
Κάποιος φίλος, εδώ στην Κρήτη, μου έδωσε μια απλή συμβουλή. Θα κερδίσει τις επόμενες αναμετρήσεις και θα κρατήσει ψηλά τη χώρα αυτός στον οποίο οι Έλληνες πολίτες θα εμπιστευτούν τις ελπίδες τους.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Δευτέρα, 28.08.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών