ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Οργή λαού, οργή Θεού»

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Συχνές οι δηλώσεις και οι ανακοινώσεις. Εκστρατείες φορολογικών υπαλλήλων σε όλα τα νησιά. Μεγάλη η φοροδιαφυγή, έτσι εκτιμάται. Και μαζί με το δελτίο δηλώσεων και ανακοινώσεων έχουμε και τα επεισόδια. Πολίτες κατά των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών. Καμιά φορά και με χειροδικίες. Κατά το επίσημο ρεπορτάζ οι πολίτες επιτίθενται κατά των εφοριακών. Και δεν τους επιτρέπουν το φορολογικό έλεγχο.

Δεν αμφισβητώ τα γεγονότα. Ούτε υποστηρίζω κανένα φοροφυγά. Διαφωνώ, όμως. Διαφωνώ σε αυτή τη δημιουργία κλίματος εχθρότητας ανάμεσα σε κρατικά όργανα και στους πολίτες. Αυτό είναι απόφαση της κυβέρνησης. Θέλει να δείξει πυγμή. Και το κυριότερο; Θέλει να ικανοποιήσει τις εντολές των δανειστών για υπερβολικά δημοσιονομικά πλεονάσματα. Η κυβέρνηση τα έχει αποδεχτεί. Γι' αυτό και δε μιλά. Γι' αυτό και φαίνεται να τα υποκινεί.
Σε ένα κράτος δικαίου επιτρέπεται αυτή η εχθρότητα μεταξύ του πολίτη και του κράτους; Επιτρέπεται το κράτος να θεωρεί τον πολίτη ως ύποπτο για διάπραξη οποιουδήποτε αδικήματος; Επιτρέπεται ανά πάσα στιγμή να μας σταματούν τα αστυνομικά όργανα στο δρόμο να τους δείξουμε την ταυτότητά μας; Επιτρέπεται έλεγχος στους δρόμους, χωρίς καμιά ένδειξη, για το αν τηρούμε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας; Κανένας δεν πρέπει να αμφισβητήσει την πλήρη και πιστή εφαρμογή της νομιμότητας. Του νόμου. Του οποιουδήποτε νόμου. Όμως, από την άλλη, δεν μπορείς να κρατάς τον πολίτη σε μια διαρκή ομηρία.
Και το κυριότερο; Δεν επιτρέπεται δικαιοπολιτικά να ζητάς από τον πολίτη τα αδύνατα. Το ακατόρθωτο. Τη διαρκή κράτηση του σε καθεστώς παροξυσμού. Για να τα πούμε τα πράγματα πιο καθαρά; Δεν αντέχει ο λαός μας τα φορολογικά βάρη που επέβαλε αυτή η κυβέρνηση. Που δε δίνει καμιά εξήγηση για την όποια πολιτική και οικονομική της απόφαση. Δεν μπορείς να ζητάς από τους πολίτες σου να επιστρέφουν στο κράτος εισόδημα που δεν είχανε. Δεν μπορείς να υποστηρίζεις τη θεσμοθέτηση φόρων που δεν επιτρέπουν την ικανοποίηση των βασικών αναγκών.
Μπορεί ορισμένοι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να μη βλέπουν κανένα πρόβλημα. Να υποστηρίζουν πως πάμε καλά. Να ξεχειλίζουν από κύματα αισιοδοξίας.
Ο λαός, κάτω από αυτούς, υποφέρει. Και τώρα μερικοί ξεσπούν κατά των κρατικών υπαλλήλων. Όσο, όμως, λιγοστεύει το λάδι της εξουσίας και όσο πλησιάζει η επόμενη αναμέτρηση, που δε θα την ελέγξουν, τότε θα κατανοήσουν και αυτοί οι 153 πως «οργή λαού, οργή Θεού».
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη 23.8.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών