ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Παίζουν με όλα! Και με τα ιερά!


 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Πρέπει να είναι ο χειρότερος υπουργός. Να μην έχει ούτε τα τυπικά ούτε τα ουσιαστικά προσόντα για να ασχολείται αποτελεσματικά με το αντικείμενο του υπουργείου του. Η επιλογή του πρέπει να έγινε με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.

Πρόκειται για τον υπουργό Παιδείας. Και Θρησκευμάτων! Τις άγραφες συμφωνίες ανάμεσα στον Τσίπρα και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, σε πρακτικά θέματα, αυτός τις τηρεί. Το άρθρο 16 του Συντάγματος, για το σκοπό της εκπαίδευσης, αυτό δεν το τηρεί. Και… παίζει. Όλα τα παιχνίδια. Με τα λόγια του και τις δηλώσεις του. Που αλλάζουν περιεχόμενο και μετεξελίσσονται αυθαίρετα και άναρχα.
Τις τελευταίες μέρες και ώρες παίζει με τον τρόπο εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Δεν πρέπει να έχει κατανοήσει επαρκώς το πρόβλημα της επιλογής των νέων φοιτητών. Άλλα δηλώνει πριν από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. Άλλα κατά τη διάρκεια και το τέλος της συνάντησής τους. Και άλλα δηλώνει λίγες μέρες ή λίγες ώρες μετά.
Τώρα ξέρουμε την εντολή που του έχει δώσει το Μέγαρο Μαξίμου. Να καταργηθούν οι Πανελλαδικές, χωρίς στην ουσία τους να καταργούνται.
Πως θα τα καταφέρει, άραγε;
Είμαστε αρκετοί εκείνοι που έχουμε αναγνωρίσει μερικά από τα ελαττώματα των Πανελλαδικών εξετάσεων. Μέσα απ’ αυτές δεν αξιολογείται το κριτικό πνεύμα του υποψηφίου φοιτητή. Ούτε η ικανότητα ανάπτυξης της δικής του σκέψης. Παρ’ ολ’ αυτά οι Πανελλαδικές εξετάσεις έχουν τα περισσότερα αντικειμενικά κριτήρια. Στα ελαττώματα όμως αυτών των εξετάσεων το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης έχουν τα θέματα που δίδονται και οι οδηγίες που δίδονται στους εξεταστές – βαθμολογητές. Όλο το σύστημα ενθαρρύνει την παραπαιδεία, που επιβαρύνει τους γονείς των μαθητών.
Αν η Κυβέρνηση αποφασίσει τελικά την απομάκρυνση από τις βασικές επιλογές των Πανελλαδικών εξετάσεων, αυτό θα το κάνει μόνο για ψηφοθηρικά παιχνίδια.
Αδίστακτος αυτός ο Αλέξης και η παρέα του! Όλοι ξέρουμε ότι κάνουν το παν για να κρατηθούν στην καρέκλα όσο πιο πολύ χρόνο μπορούν. Οι τελευταίες τους όμως νομοθετικές πρωτοβουλίες και ο ακραίος πολιτικός λόγος που χρησιμοποιούν, η συνεχής προσπάθειά τους για την δημιουργία πολιτικής πόλωσης, ενόψει της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης, κάτι μυρίζουν.
Δεν κατανοούν ότι όλα έχουν ένα όριο; Ακόμα και στα ψηφοθηρικά τερτίπια;

Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη 24.8.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών