ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : «Περσινά ξινά σταφύλια»

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Πρέπει να είναι πολύ υπερήφανος για αυτή την απάντησή του ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, πρώην αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. Θέλησε να αποδείξει έτσι και την λαϊκότητά του, αντλώντας από το πλούσιο λεξικό και λεξιλόγιο της λαϊκής λαλιάς. Τι έπρεπε να δικαιολογήσει; Πριν ένα χρόνο με την ιδιότητα του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών διαβεβαίωνε από το Βήμα της Βουλής ότι είχε ξεκινήσει η διαδικασία πιστοποίησης των κοινωφελών ιδρυμάτων και καταγραφής της ακίνητης περιουσίας των, για να εξαιρεθούν από τον ΕΝΦΙΑ.

Η δικαιολογία μιας τέτοιας κοινώς αποδεκτής απόφασης; Τα κοινωφελή ιδρύματα κάνουν την δουλειά και το έργο που έπρεπε να κάνει το κράτος. Ένα κράτος πρόνοιας. Τα κοινωφελή ιδρύματα έχουν ιδρυθεί και ξεκινήσει με την πρωτοβουλία κάποιων ευαίσθητων συμπολιτών μας. Και στην πορεία τους, προφανώς μετά την αναγνώριση του καλού έργου τους, έχουν σπεύσει και άλλοι συμπολίτες μας μεταβιβάζοντας δικά τους περιουσιακά στοιχεία. Με αυτά και επιβιώνουν. Η κρατική επιχορήγηση είναι σπάνια, αν δεν είναι μηδενική. Τι θα δικαιολογούσε, λοιπόν, την επιβολή ΕΝΦΙΑ πάνω στα ακίνητά τους; Μια λέξη αρκεί: τίποτα!
Του υπενθύμισαν, λοιπόν, του Τρύφωνα την περσινή υπόσχεσή του ως αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών. Και αυτός ως «λαϊκός τύπος» απάντησε: «περσινά ξινά σταφύλια»! Σαν να μας έλεγε: μην ασχολείσθε με τέτοιους ισχυρισμούς! Τα έχουμε ξανακούσει! Και, μια και τα έχετε ξαναπεί, δεν ισχύουν! Δεν έχουν αξία!
Δεν ξέρω, ποιος από τους δυο μας έχει δίκιο. Ο Τρύφωνας Αλεξιάδης και η κυβερνητική του παρέα από τη μια μεριά και από την άλλη μεριά σχεδόν ολόκληρος ο ελληνικός λαός; Δηλαδή, δεν μπορούμε να αναφερόμαστε σε προηγούμενες κυβερνητικές δηλώσεις, που ακυρώνονται από τους ίδιους, για να ασκήσουνε τη δική μας κριτική; Μήπως θέλουν να μας επιβάλλουν μια ιδιότυπη και παράξενη παραγραφή; Λόγου χάριν: δεν μπορούμε να υπενθυμίζουμε προηγούμενες υποσχέσεις τους όταν οι υποσχέσεις αυτές έχουν δοθεί πάνω από ένα εξάμηνο ή, έστω, χρόνο;
Δεν αρνιέμαι μια τέτοια ρηξικέλευθη πρόταση: εκτός από την παραγραφή στις αστικές αξιώσεις και την παραγραφή στο Ποινικό Δίκαιο, να θεσμοθετήσουμε και την παραγραφή των κυβερνητικών δηλώσεων. Αν αγαπάμε πολύ την κυβέρνηση να προβλέψουμε σύντομο χρόνο παραγραφής των κυβερνητικών υποσχέσεων. Δηλαδή ένα εξάμηνο.
Έτσι, όμως, δεν γλυτώσει ο Τσίπρας, που μόλις υποσχέθηκε την κατάργηση των πανελλήνιων εξετάσεων!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 30.08.2018


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών